
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε άρθρο του στο «Βήμα» σημειώνει πως νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης με στόχο τη συνέχιση της υποστήριξης του τομέα της καινοτομίας και της ανάπτυξης των νεοφυών αλλά και δυναμικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών.
Ο υφυπουργός αναφέρει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΕquiFund, για το ΑΕΠ είναι ήδη πολύ σημαντικά και σημειώνει: «Πριν ολοκληρωθούν τα 4 χρόνια επενδυτικής περιόδου, οι fund managers έχουν ήδη ανακοινώσει 6 εξαγορές επιχειρήσεων του χαρτοφυλακίου τους, κάθε μία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν τη δυναμική του οικοσυστήματος, την καινοτομία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των Ελλήνων αλλά και την ανθεκτικότητά τους σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που προέκυψαν και λόγω της πανδημίας».
Επίσης, για το JEREMIE αναφέρει ότι οι επιστροφές του Ταμείου αναμένεται σύντομα να αγγίξουν τα 40 εκατ. ευρώ, συνεπώς το Ελληνικό Δημόσιο, στην πραγματικότητα έχει ήδη βγάλει ήδη ένα σημαντικό κέρδος από αυτή του την επένδυση και αναμένονται και επιπλέον εισροές.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.