Σε μία πράξη ανθρωπισμού αλλά και πολιτικής φρόνησης προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς με απόφαση του διαγράφηκε το χρέος πολλών αφρικανικών χωρών, προς την Ρωσία ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε, σε συνάντηση του με τον ομόλογο του από τη Γουινέα, Αλφά Κοντέ, πως η διαγραφή των οφειλών, υπερχρεωμένων χωρών, γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει η Ρωσία για την υποβοήθηση των εν λόγω αδύναμων κρατών.

Άλλωστε, πολύ λόγος είχε γίνει στο παρελθόν για τις διευκολύνσεις που προτίθετο η Ρωσία να προσφέρει στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγει τους «όνυχες» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της άκρατης λιτότητας.

Το 2016 η Ρωσία διέθεσε μέσω των δικτύων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, στις χώρες της Αφρικής το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία συνεργάζεται ενεργά με τις δομές του ΟΗΕ στο ζήτημα που αφορά την ενίσχυση της σταθερής ανάπτυξης των αφρικανικών χωρών έως το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα μέσα Ιουνίου η Ρωσία διέγραψε το χρέος της Κιργιζίας που ανέρχονταν στα 240 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσημης βοήθειας που παρέχεται προς τη χώρα αυτή της Κεντρικής Ασίας.