Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάρτησή τους στους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών. Σε πέντε δόσεις θα γίνει η πληρωμή τους, με την πρώτη να καταβάλλετε το Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

Αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2018 στους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς σας στο site της ΑΑΔΕ και κάντε κλικ στο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση». Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης». Αμέσως, θα εμφανιστεί η οφειλή του ΕΝΦΙΑ 2018 και αριστερά η επιλογή «ταυτότητα οφειλής», που απαιτείται για την πληρωμή.

Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο και τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου, δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου, η τρίτη δόση έως τις 30 Νοεμβρίου, η τέταρτη έως τις 28 Δεκεμβρίου και η πέμπτη έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ 2018 από τα οποία προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα αφορούν 7.310.185 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ωστόσο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν 6.331.155 φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς σε 979.030 ιδιοκτήτες αναλογεί φόρος χαμηλότερος του ενός ευρώ, οπότε δεν καταβάλλεται.

Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.