ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει «δώρο» €300 εκατ. στις τράπεζες!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει «δώρο» €300 εκατ. στις τράπεζες!

Ένα δώρο 300 εκατ. ευρώ στις τράπεζες έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή απαλλάσσονται της υποχρέωσης επιστροφής στο Δημόσιο κεφαλαίων από την αυτοτελή φορολόγηση τόκων ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2018 ερμήνευσε το φορολογικό νόμο 2238 /1994 και έκρινε ότι οι παρακρατούμενοι φόροι από τόκους ομολόγων και εντόκα γραμμάτια μπορούν να συμψηφιστούν μόνο με τον ετήσιο φόρο εισοδήματος. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός έχει διενεργηθεί με άλλους φόρους κρίθηκε αναδρομικά παράτυπος και το όποιο μη συμψηφισθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

Ωστόσο, το 2014 και 2015 η εφορία είχε επιστρέψει στις τράπεζες τέτοιες παρακρατήσεις. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ορίζεται ότι τα πιστωτικά υπόλοιπα που προέκυψαν από δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των οικονομικών ετών 2009, 2011, 2012, και 2013 των τραπεζών, κατά το μέρος που οφείλονται σε φόρο που παρακρατήθηκε βάσει του νόμου 2238/94 δεν επιστρέφονται κατά τη χρήση που προέκυψαν, αλλά μπορούν να συμψηφιστούν όταν προκύψει φόρος εισοδήματος κατά το μέρος που ο φόρος επαρκεί για τον συμψηφισμό.

Στις περιπτώσεις που ήδη επιστράφηκαν πιστωτικά υπόλοιπα στις τράπεζες με δικαστικές αποφάσεις, ανεξάρτητα αν ήδη έχουν εκδοθεί αμετάκλητες αποφάσεις που απορρίπτουν αυτή την επιστροφή, αναγνωρίζεται η υποχρέωση απόδοσης τους στο δημόσιο, όταν υπάρξει φόρος εισοδήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.