ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Βρέθηκαν ποσότητες χρυσού και χαλκού στο Τρόοδος

Βρέθηκαν ποσότητες χρυσού και χαλκού στο Τρόοδος

Ποσότητες χρυσού στον στόχο «Troodos West Project» φαίνεται να εντόπισε η εταιρεία Chesterfield η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Μαρτιν Φρεντς μίλησε στο IGTV και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές εντοπισμού τόσο χρυσού αλλά και χαλκού στα βουνά του Τροόδους.

«Υπάρχουν πολλά μεγάλα παλιά ορυχεία, υπάρχουν μεγάλα παλιά ανοικτά κοιλώματα και κάναμε κάποια προκαταρκτική γεώτρηση εκεί πριν από τα Χριστούγεννα και είχαμε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα. Εντοπίσαμε πολύ περισσότερο χρυσό απ’ ότι θα σκεφτόμασταν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η νέα φάση ερευνών εστιάστηκε στη δυτική πλευρά του Τροόδους και πιο συγκεκριμένα στα τέσσερα εγκαταλειμμένα ορυχεία της περιοχής, Λίμνη, Κινούσα, Ευλοημένη και Uncle Charles.

O επικεφαλής της εταιρείας προβαίνοντας σε μια αναδρομή στις μεταλλευτικές δραστηριότητες της Κύπρου, εξήγησε ότι μετά την τουρκική εισβολή η βιομηχανία αυτή εγκαταλείφθηκε.

Η εταιρεία του είπε προτίθεται πολύ σύντομα να προβεί και σε άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή του δυτικού Τροόδους και επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει συγκεκριμένους στόχους το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Ο πρώτος στόχος είναι κοντά σε μια περιοχή όπου έχουμε τρυπήσει και εντοπίσαμε σχεδόν 30 μέτρα χρυσού ανά γραμμάριο, ανά τόνο χρυσού. Είναι ένας ιστορικός στόχος όπου υπολογίζεται να υπάρχουν 42 μέτρα χρυσού», επισήμανε Μαρτιν Φρεντς, λέγοντας ότι πεποίθηση τους είναι πως στην περιοχή υπάρχουν και ποσότητες χαλκού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/economy/posotites-hrysoy-entopistikan-sto-troodos-binteo

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.