ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«South Stream 2»: Εκτός του κολοσσιαίου έργου η Ελλάδα – Συμμετέχουν Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Aυστρία

«South Stream 2»: Εκτός του κολοσσιαίου έργου η Ελλάδα – Συμμετέχουν Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Aυστρία

Αιφνιδιασμός σε ΗΠΑ καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες Σερβία-Βουλγαρία και Τουρκία δίνουν “τα χέρια” για την ενεργειακή τους ένωση με τον αγωγό φυσικού αερίου “South Stream 2” με την Ελλάδα να μένει εκτός. Στο κολοσσιαίο έργο συμμετέχουν Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία.

Το βαλκανικό τμήμα του αγωγού ονομάζεται πλέον “Balkan Stream” και θα έχει τελικό προορισμό την Ουγγαρία!

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ και δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Boyko Borisov, αύριο 5 Σεπτεμβρίου πέφτουν οι υπογραφές.

Μιλώντας στο 12ο συνέδριο κορυφής του GERB (Citizens for the European Development of Bulgaria party) ανέφερε τα εξής:

“Στις 5 Σεπτεμβρίου πέφτουν οι υπογραφές. Μιλάμε για το δεύτερο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά μέσα από το έδαφος της Βουλγαρίας προερχόμενο από Τουρκία και μετά θα συνεχίζει προς Σερβία με τελικό προορισμό Ουγγαρία και Αυστρία”

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να έχουμε διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Βουλγαρίας.

Ο αγωγός θα έχει δύο ξεχωριστές διακλαδώσεις με χωρητικότητα 15.75 δισ. κυβικά μέτρα αερίου τον χρόνο.

Θα γίνουν πολλά, μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής στην Varna και για το λόγο αυτό θα δώσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση.

Πριν το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του ” Balkan Stream”.

Η επιτάχυνση της δημιουργίας του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και εκ πρώτης όψως η Μόσχα φαίνεται να κερδίζει με ταχύτητα τις εξελίξεις αλλά και τον East-Med ρίχνονας φτηνό ρωσικο φ.α. που θα φτάσει με ταχύτητα στα σπίτια των ευρωπαίων.

Τη στιγμή που η Ελλάδα ασχολείται με αγωγούς της πλάκας πχ TAP και με αμερικανικό LNG εκφόρτωσης μέσω τάνκερ, όλες οι υπόλοιπες χώρες μπήκαν στο ενεργειακό “mega” σχέδιο. Ακόμη και η ΝΑΤΟϊκή Βουλγαρία ενώ η Ιταλία θα ενωθεί αργότερα μέσω διακλάδωσης από την Αυστρία.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας μιλώντας πριν μήνες σε συνέδριο με τον Ρώσο ομόλογο του Σ.Λαβρόφ είπε τα εξής:

“Η Σερβία ξεκίνησε την κατασκευή του δικού της τμήματος του “TurkStream” που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Ο αγωγός έχει μήκος 403 χλμ και ξεκινά από τα σύνορα με την Βουλγαρία και φτάνει μέχρι τα σύνορα με Ουγγαρία.

Εμείς δεν εξαρτιόμαστε από το έργο που πρέπει να κάνει η Βουλγαρία η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του δικού της τμήματος.

Ο αγωγός θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Μαύρη Θάλασσα προσπερνώντας την Ουκρανία και μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας και Ουγγαρίας θα φτάνει στην ΕΕ.

Στις 5 Μαρτίου το ενεργειακό συμβούλιο της Σερβίας ενέκρινε την κατασκευή του αγωγού. Σήμερα το έργο ξεκίνησε” πρόσθεσε.

Και η Ουγγαρία “έδωσε τα χέρια” με την Ρωσία!

Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει τη διαδικασία σύναψης σύμβασης για τη χωρητικότητα του αγωγού φυσικού αερίου “Turk Stream” τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto μετά από συνάντηση της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ουγγαρίας-Βουλγαρίας στη Βουδαπέστη.

“Το σχέδιο είναι ο αγωγός να περάσει από τον σταθμό “Russkaya” στην Anapa στην περιοχή Krasnodar κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας στο Kıyıköy στην τουρκική Αν.Θράκη για να φτάσει Ουγγαρία και Αυστρία.

Η Βουλγαρία έχει ήδη κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις” είπε ο Szijjarto και πρόσθεσε:



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.