Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Οικονομικό πρόστιμο σε Γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για πρόκληση ομαδικών αυτοκτονιών εργαζομένων της

Οικονομικό πρόστιμο σε Γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για πρόκληση ομαδικών αυτοκτονιών εργαζομένων της

Πρόστιμο επιβλήθηκε στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange – πρώην France Telecom- για την πολιτική εκφοβισμού και ηθικής παρενόχλησης που εφάρμοσε σε εργαζομένους της καθόλη τη δεκαετία του 2000 και κατέληξε στην αυτοκτονία πολλών εξ’αυτών.

Σύμφωνα με τη «Le Figaro», το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αποζημίωση στις οικογένεις των θυμάτων.

Η Orange είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Γαλλίας που καταδικάζεται μ’ αυτήν την αιτιολογία, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο.

Επιπλέον διευθυντικά στελέχη καταδικάστηκαν σε μικρές ποινές φυλάκισης, παρότι δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες και δηλώσανε άγνοια.

Το ιστορικό της υπόθεσης:
Ο αριθμός των εργαζόμενων της εταιρίας που έδωσαν τέλος στη ζωή τους εκείνα τα χρόνια είναι εντυπωσιακός για να μπορεί το συγκεκριμένο φαινόμενο να χαρακτηριστεί συμπτωματικό: 35 άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία!

Ένας 51χρονος από τη Μασσαλία άφησε πίσω του ένα σημείωμα αυτοκτονίας που μιλούσε για το «μάνατζμεντ του τρόμου» ενώ τον Σεπτέμβρη του 2009 μια 32χρονη πήδηξε από το παράθυρο της εταιρίας μπροστά στους συναδέλφους της.
Οι μηνύσεις, τόσο από το σωματείο των εργαζομένων όσο και από οικογένειες των ανθρώπων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους, ξεκίνησαν να πέφτουν σαν βροχή. Στόχος τα διευθυντικά στελέχη της εταιρεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.