Μάλλον στην Κίνα ήθελαν να αντιγράψουν τον «Κάκαλο», την «Μπουμπού» και τον «Πλαπούτα»...

Έως αρχές Ιουνίου τα ταμειακά διαθέσιμα – Πώς θα επηρεαστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Έως αρχές Ιουνίου τα ταμειακά διαθέσιμα – Πώς θα επηρεαστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Νέες κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω κορωνοϊού, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα είπε o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τη Φαίη Μαυραγάνη, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επικαιροποίηση της λίστας με τους ΚΑΔ. Σε αυτή αναμένεται να περιληφθούν μεταξύ άλλων δραστηριότητες συναφείς με αεροπορικές μεταφορές, χώρους στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων, υπαίθριου πάγκους κ.α.«Παρακολουθούμε τα αριθμητικά δεδομένα. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω αναγκαστικών μέτρων, καταγράφουν μείωση του τζίρου τους και είναι στις λίστες των ΚΑΔ, έχουν το δικαίωμα να το καταβάλουν αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ισχύει το ίδιο για τις επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν κανονικά και οποίες πρέπει να το αποδώσουν όπως προβλέπει ο νόμος. Με βάση τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, περίπου 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα λάβουν, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δώρο Πάσχα τον Απρίλιο. Το κόστος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν έως αρχές Ιουνίου

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι το διάστημα Μάρτιος- Απρίλιος-Μάιος θα επηρεαστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού καθώς θα υπάρξει απώλεια εσόδων (φορολογικών και ασφαλιστικών) ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι δαπάνες. Σύμφωνα με το Χρήστο Σταϊκούρα τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως αρχές Ιουνίου, χωρίς να χρειαστεί να αξιοποιηθεί το λεγόμενο «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 32 δισ. ευρώ. Κι αυτό οφείλεται με βάση τον υπουργό στη συνετή δημοσιονομική διαχείριση που υπήρξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.