Ξαναχτύπησε ο Α.Τσίπρας-«δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα». Πάρτι κάνουν στο Μαξίμου...

Το «δωράκι» που περίμενε χιλιάδες φορολογούμενους που πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο τις υποχρεώσεις τους

Χιλιάδες ήταν οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέβαλαν εμπρόθεσμα τον Απρίλιο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αντίκρισαν «δωράκι» στο λογαριασμό τους στο Taxisnet.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι οι οφειλές αυτές όχι μόνο δεν είχαν «σβήσει» αλλά αντίθετα είδαν ότι είχαν με προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ καθησυχάζουν και αναφέρουν ότι όσα χρήματα έχουν καταβληθεί στην εφορία θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και οι προσαυξήσεις θα σβήσουν. Αν στο μεσοδιάστημα οι φορολογούμενοι χρειάζονται Φορολογική Ενημερότητα, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά ή μέσω email στη Δ.Ο.Υ τους.

Η αρρυθμία του συστήματος, συνδέεται με τις παρενέργειες της πανδημίας και ειδικότερα με τις εκπτώσεις 25% που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στην εμπρόθεσμη πληρωμή διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της έκπτωσης, έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση των πιστώσεων των καταβολών των φορολογουμένων στο Taxisnet για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εκμισθωτές ακινήτων.

​Αντίστοιχο πρόβλημα είχε καταγραφεί και τον Μάρτιο αλλά πλέον όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, η εικόνα των πληρωμών έχει αποκατασταθεί πλήρως ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα διορθώνονται και τα φαινομενικά «λάθη» του Απριλίου.

Ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων οι πληρωμές που έχουν γίνει και ακολουθούν οι πιστώσεις των καταβληθέντων ποσών για εργαζόμενους και εκμισθωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.