Bombardier: Προχωρά σε 2.500 απολύσεις εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό

Bombardier: Προχωρά σε 2.500 απολύσεις εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ο καναδικός αεροναυπηγικός όμιλος Bombardier ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 2.500 θέσεων εργασίας στο σκέλος του της αεροπλοΐας, κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού στις δραστηριότητές του.«Η Bombardier Aviation έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μειώσει το προσωπικό της κατά σχεδόν 2.500 εργαζόμενους.

Η πλειονότητα των περικοπών αυτών θα επηρεάσει τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στον Καναδά. Η κατάργηση των θέσεων εργασίας θα γίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2020», ανακοίνωσε ο όμιλος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι θέσεις που θα καταργηθούν αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% του εργατικού δυναμικού της Bombardier Aviation, του σκέλους του ομίλου που κατασκευάζει εμπορικά αεροσκάφη και απασχολεί σχεδόν 22.000 εργαζόμενους ανάμεσα στους 60.000 του ομίλου.

Για να εξηγήσει την απόφαση αυτή, ο όμιλος υπογραμμίζει «την προβλεπόμενη πτώση των παραδόσεων αεροπλάνων επιχειρηματιών στο σύνολο της βιομηχανίας κατά σχεδόν 30% σε 12 μήνες λόγω της πανδημίας».

«Ο όμιλος Bombardier πρέπει να προσαρμόσει τις δραστηριότητές του και το προσωπικό του για να διασφαλίσει την έξοδό του από την παρούσα κρίση σε γερές βάσεις», προσθέτει ο όμιλος του οποίου η έδρα είναι στο Μόντρεαλ.«Είναι θέμα προσαρμογής στο μέγεθος της αγοράς για να είμαστε ανταγωνιστικοί», διευκρίνισε ο Μαρκ Μάσλους, εκπρόσωπος της Bombardier, σε συνέντευξη στο δημόσιο δίκτυο Radio Canada.Στις αρχές Μαΐου, η πρώην καναδική βιομηχανική ναυαρχίδα δήλωσε απώλειες ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.

Η Bombardier κατέληξε τον Φεβρουάριο σε συμφωνία για την πώληση του σκέλους της Transport (σιδηροδρομικό) στον γαλλικό όμιλο Alstom και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του Κεμπέκ (CDPQ), αντί τιμής μεταξύ 5,8 και 6,2 δισεκ. ευρώ.Ο όμιλος αποχώρησε επίσης από την εμπορική αεροπορία για να εστιάσει αποκλειστικά στα αεροσκάφη επιχειρηματιών.Μετά την ανακοίνωση της εκχώρησης, ο όμιλος είχε ανακοινώσει την αναχώρηση του προέδρου του και διευθύνοντος συμβούλου Αλέν Μπελεμάρ, επικεφαλής της Bombardier από το 2015, και την αντικατάστασή του έκτοτε από τον Ερίκ Μαρτέλ, πρώην πρόεδρο του δημοσίου κολοσσού ηλεκτρισμού του Κεμπέκ Hydro-Quebec.Υπερχρεωμένη, η Bombardier κατέγραψε απώλειες 1,6 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ το 2019, έναντι κερδών ύψους 318 εκατομμυρίων την προηγούμενη χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.