Οι ιρανικοί πύραυλοι φτάνουν μέχρι την Ιταλία. Απλά το αναφέρουμε...

Θεσσαλονίκη-Pfizer: Ξεκινούν οι προσλήψεις – Σχεδόν 200 νέες θέσεις εργασίας

Θεσσαλονίκη-Pfizer: Ξεκινούν οι προσλήψεις – Σχεδόν 200 νέες θέσεις εργασίας

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη ξεκινάει την λειτουργία της και ήδη αναζητά σχεδόν 200 εργαζομένους για να καλύψει τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας.

Όπως τόνισαν στελέχη της πολυεθνικής, ήδη έχουν γίνει περίπου είκοσι από τις συνολικά 200 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού που προγραμματίζονται. Όπως λένε οι πληροφορίες, στόχος είναι αυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, ενώ αποτελεί επιδίωξη της αμερικανικής φαρμακευτικής σε βάθος χρόνου να γίνουν και περισσότερες.

Το παγκόσμιο δίκτυο

Το digital hub στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα που τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών εργαστηριακών κέντρων της Pfizer. Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα θα λειτουργήσει το ένα εκ των συνολικά έξι κέντρων ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προγραμματίζει η φαρμακευτική παγκοσμίως.

Το κέντρο επί του παρόντος λειτουργεί σε μεταβατικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στον πολυχώρο “Phoenix Center”. Το τελικό κτίριο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί, θα είναι έκτασης 3 χιλιάδων τ.μ. .

Την Τετάρτη το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας επισκέφτηκε η Γενική Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee.

Την υποδέχτηκε ο κ. Nico Gariboldi, ο επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη και την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις.

Στα τέλη του Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Η πολυεθνική σχεδιάζει να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.