ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σoκ: Σε εννέα μήνες η χώρα έχασε όσα στα 10 χρόνια των Μνημονίων – Μείον 25% το ΑΕΠ

Σoκ: Σε εννέα μήνες η χώρα έχασε όσα στα 10 χρόνια των Μνημονίων – Μείον  25% το ΑΕΠ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία υπογραμμίζουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας καθώς στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία εμφάνισε διψήφια επιπλέον ύφεση της τάξης του 11,7%, φτάνοντας έτσι το 25% στο εννεάμηνο του 2020.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, απόρροια της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η Ελλάδα επιστρέφει σε επίπεδα ΑΕΠ του 2000, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης.

Πρόκειται για έγκλημα κατά της οικονομίας που αντανακλά στους πολίτες το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κρυφτεί κάτω από το χαλί της πανδημίας.

Μέσα σε εννέα μήνες παρατεταμένων lockdown και επιλογών για την αποτελεσματικότητα των οποίων πλέον εκφράζονται σοβαρότατες αντιρρήσεις ακόμη και από αυτούς που τις εισηγούνταν, η περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται στην ύφεση που γιγαντώνεται και σίγουρα διαψεύδει ακόμη και τους πλέον απαισιόδοξους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κανείς δεν περίμενε διψήφιο νούμερο ύφεσης για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο παραδοσιακά είναι και το … καλύτερο.

Η μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ οφείλεται στις ακόλουθες επιμέρους μεταβολές:

– Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 44,9% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 80,0%.

– Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 6,4% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 2,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 18,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.