
Οικονομική «ανάσα» για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων αναμένεται να αποτελέσει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.
Την επικαιροποίηση όλων των μέτρων στήριξης λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά και στα τέλη κυκλοφορίας, που όπως είπε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι αξιολογείται η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αναλόγως με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή του του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει ανοίξει από τα τέλη Νοεμβρίου.
Η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας
Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:
Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.
Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας
Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2021.
Τα πρόστιμα
Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για το όχημα τους, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία, θέτοντας έτσι το ΙΧ τους σε ακινησία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.