ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

ΑΑΔΕ: Με μειωμένο ΦΠΑ οι παραστάσεις και οι συναυλίες live-streaming

Σκοπός είναι να γίνουν ελκυστικότερα στο κοινό τα εισιτήρια θεαμάτων εν μέσω πανδημίας

ΑΑΔΕ: Με μειωμένο ΦΠΑ οι παραστάσεις και οι συναυλίες live-streaming

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για τις περιπτώσεις live-streaming, εμπίπτουν πλέον σε ΦΠΑ 6%, και όχι 24%.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει ελκυστικότερα στο κοινό τα εισιτήρια θεαμάτων εν μέσω της πανδημίας και να ενισχύσει τα έσοδα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων των εν λόγω κλάδων, μέσω της εκτιμώμενης τόνωσης των πωλήσεων εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, από την έναρξη εφαρμογής της κοινής υπουργικής απόφασης με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/2.11.2020, και για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο της αναστολής προσέλευσης κοινού σε ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λόγω της νόσου COVID-19, τα εισιτήρια για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live-streaming) υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, 6% και όχι σε 24%.

Συνίσταται ουσιαστικά σε μέτρο στήριξης του κλάδου του πολιτισμού έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με αφορμή την εγκύκλιο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα επαγγελματιών του κλάδου αλλά και του κοινού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανάγκη του κοινού για πρόσβαση στον πολιτισμό, όχι μόνο δεν περιορίστηκε λόγω της πανδημίας, αλλά αντιθέτως εντάθηκε, όπως εξάλλου και η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης. Σε μία περίοδο που το live-streaming αποτελεί μια γέφυρα που φέρνει κοντά τους θεατές και τους καλλιτέχνες, οφείλουμε να δίνουμε κίνητρα και να καθιστούμε ευκολότερη την πρόσβαση του κοινού στη σύγχρονη δημιουργία, στηρίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.