ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΡΓΑΝΗ: Τεράστια μείωση των προσλήψεων το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος

Αναλυτικά οι αριθμοί

ΕΡΓΑΝΗ: Τεράστια μείωση των προσλήψεων το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος

Δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας τους πρώτους μήνες του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πιο συγκεκριμένα κατέγραψε 98.428 προσλήψεις έναντι 183.602τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Στην πράξη χάθηκαν 85.174 θέσεις εργασίας, δηλαδή σχεδόν οι μισές σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2020 που δεν είχε ακόμα ξεσπάσει ο κορωνοϊός.

Αντίστοιχα μειωμένες κατά το ήμισυ ήταν οι απολύσεις, κυρίως λόγω των μέτρων στήριξης.

Η ίδια εικόνα αποτυπώνεται και στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου. Οι προσλήψεις ανήλθαν σε 195.296 έναντι 361.234 το αντίστοιχο δίμηνο του 2019 (μείωση 165.938).

Παρ’ όλα αυτά οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις απολύσεις με αποτέλεσμα το ισοζύγιο ροών απασχόλησης του Φεβρουαρίου να εμφανίζεται θετικό κατά 27.233 θέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θετικό κατά 29.571 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο και κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 οπότε καταγράφηκαν 195.296 προσλήψεις και 165.725 αποχωρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.