Εφικτή είναι η δυνατότητα αλλαγής στοιχείων στην πλατφόρμα προκαταβολής σύνταξης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης εξελίσσεται ομαλά και ήδη το πλήθος των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 33.000. Η προθεσμία υποβολής είναι η 31η Μαρτίου 2021.

Σε περιπτώσεις αιτήσεων που στοιχεία όπως ο αριθμός Πρωτοκόλλου Κατατεθείσας Αίτησης Συνταξιοδότησης, η ημερομηνία Υποβολής/Κατάθεσης Αίτησης Συνταξιοδότησης ή o τ. Φορέας Υποβολής/Κατάθεσης Αίτησης Συνταξιοδότησης είναι διαφορετικά από αυτά που έχει στη διάθεσή του ο αιτών, τότε δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης και αντικατάστασής τους από τον ίδιο.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου prokatavoli.syntaxeis.gov.gr, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταβολή έναντι ποσού σύνταξης δεν χορηγείται στις εξής περιπτώσεις:

-Όταν οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές το ποσό των οποίων υπερβαίνει τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις ανώτατα όρια

– Όταν χορηγείται ήδη προσωρινή ή οριστική σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ οποιασδήποτε κατηγορίας

-Όταν η αίτηση συνταξιοδότησης κρίνεται με τις διατάξεις της νομοθεσίας της ΕΕ ή των Διακρατικών Συμβάσεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!