ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καταρρέουν» η μία αεροπορική μετά την άλλη – Κήρυξε πτώχευση η AeroCentury Corp

Οι απαγορεύσεις ταξιδιών έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα

«Καταρρέουν» η μία αεροπορική μετά την άλλη – Κήρυξε πτώχευση η AeroCentury Corp

Η εκμισθωτής αεροπλάνων AeroCentury Corp είναι το νέο “θύμα” του κορωνοϊού, καθώς όπως έγινε γνωστό κήρυξε πτώχευση υπό το άρθρο 11 της πολιτείας του Delaware, καθώς “χτυπήθηκε” από τον κορωνοϊό.

Η επιχείρηση, η οποία αγοράζει μικρότερα αεροσκάφη από δεύτερο χέρι και τα εκμισθώνει σε πελάτες, είναι άλλο ένα θύμα της πολύπαθης βιομηχανίας που υποφέρει λόγω του κορωνοϊού. Η AeroCentury, η οποία θα προσπαθήσει να πουλήσει αεροπορικά assets κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσής της, θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό πτώχευση.

«Λόγω της πανδημίας, η γενικότερη αεροπορική βιομηχανία βιώνει σημαντική κρίση», ανέφερε ο CFO της εταιρείας, Χάρολντ Λάιονς.

Η AeroCentury έχει έρθει σε συμφωνία με την Drake Asset Management για την αγορά εγγυήσεων προς υποστήριξης της αποπληρωμής των χρεών της.

Προβλήματα πριν την πανδημία

Ακόμη και πριν την πανδημία η εταιρεία αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Οι δανειστές είχαν συμφωνήσει να επιτρέψουν στην εταιρεία να επιδιορθώσει τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά η πανδημία η οποία συντάραξε τον κόσμο δεν το κατέστησε εφικτό. Μέχρι το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδα της AeroCentury είχαν μειωθεί κατά 85% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον Λάιονς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εισηγμένη επιχείρηση είχε assets αξίας $121 εκατ, και χρέος περίπου $125 εκατ στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την επίσημη κήρυξη πτώχευσης. Ο μόνος μέτοχος με μερίδιο άνω του 5% είναι ο πρόεδρος Τόνι Περάτσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.