ΕΦΚΑ – 120 δόσεις: Δείτε μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αναλυτικά η εγκύκλιος

ΕΦΚΑ – 120 δόσεις: Δείτε μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, προκειμένου να υπαχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Ειδικότερα, στην τροπολογία που γνωστοποίησε χθες το υπουργείο, καθορίζονται οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που θα βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ να εκδώσει άμεσα τις συντάξεις, λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα η προσωρινή σύνταξη, απλοποιούνται οι διατάξεις για τις διατάξεις περί διακανονισμού οφειλών, παρατείνεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με τη συγκεκριμένη τροπολογία «αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση καταγραφής των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν υποβάλει αίτηση (1ο στάδιο) για να ενταχθούν στο καθεστώς των 120 δόσεων (του ν. 4611/2019), με παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της αίτησης 2ου σταδίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 (έναντι προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας 30 Απριλίου 2021)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.