ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε απόγνωση οι ανθοπώλες – Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα κλειστά μπουζούκια

Άνοδος στις παραγγελίες ενόψει επιταφίων

Σε απόγνωση οι ανθοπώλες – Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα κλειστά μπουζούκια

Το κλείσιμο των μπουζουκιών το τελευταίο 6μηνο έχει προκαλέσει έχει τεράστια προβλήματα στα ανθοπωλεία, καθώς οι παραγγελίες για τα γαρύφαλλα είναι αισθητά μειωμένες.

Οι επαγγελματίες αναμένουν μία καλύτερη χρονιά, σε σχέση με πέρσι, και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τις πωλήσεις κατά την εορταστική περιόδου.

«Είμαστε εδώ και μερικές μέρες εφοδιασμένοι με αρκετά λουλούδια για τη Μεγάλη Εβδομάδα, που ο κόσμος παραδοσιακά πηγαίνει άνθη στην εκκλησία, ειδικά τη μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Το click- away δεν βοηθάει όσο αν λειτουργούσε κανονικά το κατάστημα, αλλά τουλάχιστον είναι καλό που είμαστε ανοιχτά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι περιμένοντας και τα τελευταία λουλούδια μας τη Δευτέρα από την Ολλανδία» δηλώνει ανθοπώλης και μέλος ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σύλλης.

Όσον αφορά στις παραγγελίες, έχουν ήδη γίνει αρκετές από ιερείς για τα λουλούδια του επιταφίου, καθώς φέτος οι ναοί θα είναι ανοιχτοί τις ημέρες του Πάσχα, ενώ παραγγελίες κάνουν και πιστοί που ζητούν στεφάνια και μπουκέτα.

Συγκεκριμένα, οι ανθοπώλες δεν βρίσκουν καν τις ποσότητες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και η εξήγηση, όπως αναφέρει ο ίδιος, βρίσκεται στις «παλιές συνήθειες της νυχτερινής διασκέδασης».

«Φέτος συνέβη το εξής και έχουμε αιφνιδιαστεί όλοι. Ξεμείναμε από γαρύφαλλα και σε αυτό συνέβαλε ουσιαστικά το γεγονός ότι τα κέντρα διασκέδασης, που προμηθεύονταν με τεράστιες ποσότητές γαρυφάλλων, ήταν κλειστά όλο αυτό το πεντάμηνο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζήτηση των ποσοτήτων σε “κεφάλια γαρύφαλλα” και οι ανθοπαραγωγοί να έχουν κλαδέψει όλες τις γαρυφαλλιές. Συγκεκριμένα, οι γαρυφαλλιές έβγαλαν τα άνθη, τα οποία όμως δεν είχαν πού να διατεθούν, οπότε δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό σε παραγγελίες, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε ελλείψεις σε χρωματιστά γαρύφαλλα» εξηγεί.

Τέλος, διευκρίνισε ότι αυτό αφορά στα κομμένα γαρύφαλλα και όχι στα κλαδιά, τα οποία υπάρχουν τόσο εγχώρια όσο και εισαγωγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.