Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ – Δείτε τι θα ισχύει

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ – Δείτε τι θα ισχύει

Από σήμερα οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα ισχύσουν από σήμερα 14/5 έως και τη Δευτέρα 24/5 και ώρα 6:00.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 7:00 έως και τις 22:30, και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση έως τη 1:00.

Επίσης διευρυμένο είναι το ωράριο και για τα εμπορικά από τις 07.00 έως τις 21.00.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης.

Τις δύο επόμενες Κυριακές έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν επίσης τα λιανεμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια.

Σε ότι αφορά το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η διεύρυνση επιλέχθηκε προκειμένου να λειτουργήσουν μία ώρα παραπάνω τα mini market και τα ομοειδή καταστήματα, τα οποία με βάση τα προηγούμενα μέτρα έκλειναν στις 21:30.

Βέβαια κανείς δεν αποκλείει να δούμε και μεγάλες αλυσίδες να κλείνουν τα καταστήματά τους αντί για τις 21:00 στις 22:30.

Σύμφωνα όμως με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΑΝ, με το οποίο επικοινώνησε ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος” κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί.

Η ανάκτηση των απωλειών που έχει υποστεί το εμπόριο από τους περιορισμούς που ίσχυσαν έως και χθες είναι ο λόγος και της κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.