ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άδεια έμειναν τα μισά δωμάτια στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Απρίλιο

Ανοιχτό ήταν το 90% των καταλυμάτων

Άδεια έμειναν τα μισά δωμάτια στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Απρίλιο

Παρά την αύξηση στις πληρότητες στο σύνολο των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κατά τον Απρίλιο, σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα ποσοστά κινήθηκαν κοντά στο 50%, ενώ ανοικτά ήταν εννέα στα δέκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) που αφορά τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ορεινού όγκου και πόλεων, για την αποτύπωση των βασικών παραμέτρων μέσης τιμής και πληρότητας, το σύνολο των ξενοδοχείων της χώρας τον Απρίλιο κατέγραψε μέση πληρότητα κατά 48,7%.

Το ποσοστό αυτό αναλογεί στο 90,3% των ανοικτών ξενοδοχείων, ενώ η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου περιορίστηκε στα 62 ευρώ. Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2022, ήταν ανοικτό το 85% των ξενοδοχείων της χώρας, που κατέγραψαν μέση πληρότητα 38,4% και μέση τιμή διάθεσης 53 ευρώ.

Τον Απρίλιο τα ξενοδοχεία πόλης συνεχούς λειτουργείας ήταν ανοικτά σε ποσοστό 90,4% και σημείωσαν μέση πληρότητα 51,0% και μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου 60 ευρώ. Τον Μάρτιο του ’22 η πληρότητα ήταν στο 39,9% και η τιμή δωματίου στα 51 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τα ορεινά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, αυτά ήταν επίσης ανοικτά σε ποσοστό 90,1% καταγράφοντας χαμηλότερη μέση πληρότητα που ανήλθε σε ποσοστό 37,7% και σημαντικά αυξημένη μέση τιμή διάθεσης των δωματίων στα 72 ευρώ. Το Μάρτιο που μας πέρασε αυτά τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα 31,3% και τιμή διάθεσης 60 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.