ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγιος Βαλεντίνος: Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα τριαντάφυλλα; – Τι λένε οι ανθοπώλες

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος που αποκεφαλίστηκε έξω από την πύλη της Flaminia

Άγιος Βαλεντίνος: Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα τριαντάφυλλα; – Τι λένε οι ανθοπώλες

Ο Φεβρουάριος, αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζεται ως μήνας των ερωτευμένων, καθώς φιλοξενεί την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, πόσο θα κοστίσουν φέτος τα αγαπημένα σε όλους, τριαντάφυλλα;

Οι ανθοπώλες περιμένουν τις πρώτες αυξήσεις των λουλουδιών την επόμενη εβδομάδα καθώς ο κύριος όγκος των τριαντάφυλλων έρχεται από την Ολλανδία.

Όπως είπε, ο Μανώλης Σύλλης, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου και μέλος της διοικητικής επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «έχουν γίνει οι περισσότερες παραγγελίες από την Ολλανδία από την οποία προέρχεται και το 90% των τριαντάφυλλων ενώ την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε τις πρώτες αφίξεις λουλουδιών.

Η διακόσμηση των βιτρινών έχει ξεκινήσει και όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που παραδοσιακά γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, ο στολισμός των καταστημάτων μας κορυφώνεται».

Πόσο όμως θα κοστίσει φέτος το τριαντάφυλλο;

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σύλλης αν και η γενικότερη αύξηση των προϊόντων έχει επηρεάσει εν μέρει τις τιμές στα άνθη, οι ανθοπώλες έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τις περσινές και να κινηθούν στα ίδια επίπεδα χωρίς αισθητές διαφορές, με την τιμή του κόκκινου τριαντάφυλλου να κυμαίνεται από 3 έως 5 ευρώ.

«Γενικότερα οι τιμές στα άνθη αυξάνονται από τον μήνα Οκτώβριο και μετά, ενώ πτώση των τιμών σημειώνεται από τον Απρίλιο και έπειτα καθώς αυτήν τη στιγμή διανύουμε την περίοδο του χειμώνα που τα λουλούδια είναι μέσα σε θερμοκήπια με συνέπεια να είναι πιο ακριβά στην τιμή. Ωστόσο, ως ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων απορροφάμε τις αυξήσεις που έχουν υποστεί τα άνθη», ανέφερε.

Πότε πέφτει φέτος του Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή των ερωτευμένων είναι στις 14 Φεβρουαρίου και φέτος πέφτει ημέρα Τρίτη.

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος

Ο Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή.

Έζησε τον 3ο αιώνα και κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό, πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα.

Συνελήφθη για την πράξη του αυτή και φυλακίστηκε, ωστόσο ο αυτοκράτορας αρχικά αποφάσισε να του δώσει χάρη.

Ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Ωστόσο, ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό και έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.