ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλλοδαποί κατέχουν 8 στα 10 ακίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα

«Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς»

Αλλοδαποί κατέχουν 8 στα 10 ακίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα

«Φεύγουν» από τα χέρια των Ελλήνων τα ακίνητα.

Αυτό αναφέρει η γερμανική καθημερινή οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, γράφοντας ότι «η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά», επικαλούμενη στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρίας Engel & Völkers στην Ελλάδα.

«Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητά των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα δε με την Τράπεζα της Ελλάδος οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων αυξήθηκαν κατά 61% στα 788 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 και οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν φέτος εισροή 1,7 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούν τώρα την ασφάλεια του δικού τους παραθεριστικού ακινήτου», γράφει η Handelsblatt.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.