ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Δείτε μέχρι πότε έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα voucher

Οι νέοι δικαιούχοι θα είναι από τη λίστα επιλαχόντων

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Δείτε μέχρι πότε έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τα voucher

Παράταση μέχρι την 1η Νοεμβρίου, πήρε το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Για αύξηση κατά 200.000 των δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προ ημερών. Οι νέοι δικαιούχοι θα είναι από τη λίστα επιλαχόντων.

Να σημειωθεί πως την αύξηση των δικαιούχων κατά 200.000 στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», ανακοίνωσε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ειδίκευση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται, στο εξής κατά 200.000, μια πρωτοβουλία η οποία θα χρηματοδοτηθεί με 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται οι νέοι δικαιούχοι να προέλθουν από τη λίστα με τους επιλαχόντες του πρώτου κύκλου του προγράμματος.

Επιδότηση

Υπενθυμίζεται οτι το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευή.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

• κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
• ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
• καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.