ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στους δικαιούχους συγκαταλέγονται πλέον και οι σπουδαστές των ΙΕΚ αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού

Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού, αρμόδιας για την τουριστική εκπαίδευση, Σοφίας Ζαχαράκη, αυξάνεται το στεγαστικό επίδομα που χορηγείται στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ και τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ Τουρισμού όλης της χώρας από το ποσό των 1000 σε 1.500 ευρώ.

Η αύξηση αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι για την αναδρομική χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των 500 ευρώ, καλούνται να υποβάλουν μία απλή συμπληρωματική δήλωση στο εκπαιδευτήριο όπου και φοιτούν.

Επισημαίνεται ότι η σχετική διαδικασία για τη χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων 500 ευρώ στους δικαιούχους του περασμένου εκπαιδευτικού έτους έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι στους δικαιούχους συγκαταλέγονται πλέον -για πρώτη φορά από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά- και οι σπουδαστές των ΙΕΚ αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού.

Η παροχή επιδόματος στέγασης στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας, ιδίως της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:

«Σε συνέχεια της υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας αναφορικά με την παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές των ΙΕΚ όλης της χώρας -συμπεριλαμβανομένων και όλων όσοι φοιτούν στα ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού- στεκόμαστε εμπράκτως δίπλα σε κάθε σπουδαστή και καταρτιζόμενο για την αναβάθμιση των όρων και του περιεχομένου των σπουδών του.

Προχωρούμε στην αύξηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος από το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ στα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, το εν λόγω μέτρο θα αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.