ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτοί είναι οι έξι Έλληνες επιχειρηματίες που κατάφεραν να μπουν στη λίστα του Forbes (φωτό)

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι

Αυτοί είναι οι έξι Έλληνες επιχειρηματίες που κατάφεραν να μπουν στη λίστα του Forbes (φωτό)

Έξι Έλληνες φιγουράρουν στη φετινή λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Φυσικά, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Έλον Μασκ μπορεί να είναι πρώτος με περιουσία 251 δισ. δολάρια, με δεύτερο τον Τζεφ Μπέζος, ωστόσο, έξι επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής συμπεριλαμβάνονται στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής με βάση τη λίστα του Forbes.

Αναλυτικά αυτοί είναι:

-Θέση 108: Τομ Γκορς (Tewfiq Georgious το αρχικό του όνομα). Κατέχει περιουσία 8,1 δισ. δολαρίων. Εποπτεύει περισσότερες από 40 εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Platinum Equity που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Γεννήθηκε στη Ναζαρέτ, το 1964 από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα

-Θέση 215: Τζιμ Ντέιβις.  Κατέχει περιουσία 5,1 δισ. δολαρίων. Αγόρασε ένα μικρό υποδηματοποιείο της Βοστώνης το 1972 και το μετέτρεψε στην γνωστή εταιρεία New Balance αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε πωλήσεις). Είναι γιος Ελλήνων μεταναστών

-Θέση 267: Τζον Κατσιματίδης. Κατέχει περιουσία 4,3 δισ. δολαρίων. Είναι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, δισεκατομμυριούχος των σούπερ μάρκετ, που πρόσφατα ακούστηκε πως θέλει να αγοράσει το CNN. Προ δεκαετίας διεκδίκησε και το δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης.

-Θέση 366: Τζόρτζ Αργυρός. Μαζί με την οικογένειά του όπως λέει η λίστα του Forbes κατέχει περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων. Ο 86χρονος σήμερα επιχειρηματίας είναι εγγονός Ελλήνων μεταναστών και εργάστηκε στο λύκειο και στο κολέγιο της νότιας Καλιφόρνιας ως εφημεριδοπώλης και υπάλληλος παντοπωλείου. Η περιουσία του προέρχεται από το real estate και άλλες επενδύσεις.

-Θέση 379: Τζον Πολ Ντε Τζόρια. Κατέχει περιουσία 3 δισ. δολαρίων. Ο 79χρονος ελληνοϊταλικής καταγωγής επιχειρηματίας είναι ο ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής τεκίλας Patr?n Spirits Co. και συνιδρυτής της εταιρείας περιποίησης μαλλιών John Paul Mitchell Systems. Πρόσφατα εθεάθη στην Καβάλα, από όπου έχει ρίζες, μαζί με τον δημοφιλή ηθοποιό Πιρς Μπρόσναν

-Θέση 395: Ντιν Μητρόπουλος. Κατέχει περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων. Ο 77χρονος επιχειρηματίας, γιος ενός αγρότη από την Τρίπολη είναι γνωστός όπως γράφει το Forbes, για τη διάσωση στις εμβληματικές μάρκες Twinkies και Hostess.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.