ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Nέες αμερικανικές κυρώσεις κατά Ρωσίας – Μόσχα: «Ξεπεράσατε τους εαυτούς σας»

Nέες αμερικανικές κυρώσεις κατά Ρωσίας –  Μόσχα: «Ξεπεράσατε τους εαυτούς σας»

Χθες, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επιβάλει νέες κυρώσεις σε τρεις Ρώσους υπηκόους, μία εταιρεία και πέντε πλοία για τον ρόλο τους στην παροχή καυσίμων στις δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία.

Για καταφανή στήριξη της τρομοκρατίας κάνει λόγο του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν «την ίδια τους της απερισκεψία», επιβάλλοντας τα νέα αυτά περιοριστικά μέτρα.

«Οι κυρώσεις που εισήγαγαν οι ΗΠΑ στις 26 Σεπτεμβρίου εναντίον πολλών Ρώσων υπηκόων, πολλών πλοίων και μιας οντότητας, είναι οι 75ες από το 2011, όταν η Ουάσινγκτον εγκατέλειψε την πολιτική της για την ”επαναφορά” των διμερών σχέσεων και άρχισε να τις καταστρέφει», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας δεν έχει επιτύχει κανένα αποτέλεσμα.

«Αυτήν τη φορά, μάλλον ξεπέρασαν την ίδια τους την απερισκεψία», τονίζει.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνει ότι οι ΗΠΑ εκθέτουν «την ανοιχτή υποστήριξή τους απέναντι στην τρομοκρατία», προσθέτοντας: «Για τη Ρωσία, δεν είναι κάτι νέο οι κυρώσεις. Η μάχη ενάντια στους τρομοκράτες στη Συρία θα συνεχιστεί παρά το ότι οι ΗΠΑ τις χειραγωγούν (…), εμποδίζοντας τη διευθέτηση της συριακής σύρραξης».

«Καταδικάζουμε αποφασιστικά τον κυνισμό και την ασυδοσία των πολιτικών της Ουάσινγκτον», υπογραμμίζει ακόμη το υπουργείο.

Χθες οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό ότι επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε τρεις Ρώσους υπηκόους, μία εταιρεία και πέντε πλοία για τον ρόλο τους στην παροχή καυσίμων στις δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κυρώσεις, ειδικότερα, βάζουν στο στόχαστρο την Maritime Assistance LLC που εδρεύει στη Μόσχα και τρεις Ρώσους υπηκόους που επέβλεπαν τις δραστηριότητες της εταιρείας: Τον διευθυντής θαλάσσιων μεταφορών, τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος θαλάσσιων μεταφορών και τον αναπληρωτή γενικός διευθυντής για νομικά ζητήματα της Sovfracht.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.