ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε μεγάλη… στενοχώρια οι κάτοικοι της Βενετίας: Μειώθηκε η τουριστική κίνηση εξαιτίας των βροχών

Σε μεγάλη… στενοχώρια οι κάτοικοι της Βενετίας: Μειώθηκε η τουριστική κίνηση εξαιτίας των βροχών

Οι τουρίστες δείχνουν να αποφεύγουν τη Βενετία μετά τις ιστορικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη τον περασμένο μήνα, καθώς καταγράφεται «βουτιά» στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από 4 πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις 7 ημέρες.

Αν και τα νερά υποχώρησαν, οι εικόνες από την πλημμυρισμένη πόλη έμειναν χαραγμένες στη συνείδηση της κοινής γνώμης και οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 45% σε συνδυασμό με την απουσία νέων κρατήσεων.

Οι επαγγελματίες μπορεί να διαμαρτύρονται, οι κάτοικοι όμως της πόλης μόνο στενοχωρημένοι δεν είναι.

Ο τουρισμός σκοτώνει τη Βενετία, και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου.

Η Βενετία προσελκύει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την τουριστική βιομηχανία να συγκεντρώνει κάπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στην πληθώρα ξενοδοχείων και καταστημάτων, αλλά η βιομηχανία αυτή έχει φέρει την ιστορική πόλη στα όριά της.

Ο δήμαρχός της Luigi Brugnaro, βρίσκεται κάτω υπο μεγάλη πίεση για να κάνει κάτι ώστε η Βενετία να γίνει πάλι ανθρώπινη χωρίς τα εκατομμύρια των τουριστών που προκαλούν φθορές και πονοκέφαλο στους κατοίκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υποχώρηση του τουρισμού έστω και έτσι μόνο καλοδεχούμενη μπορεί να είναι μονολογούν κάποιοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.