«Φωτιά» η τιμή του χρυσού – Ξεπέρασε και τα επίπεδα του 2013

«Φωτιά» η τιμή του χρυσού – Ξεπέρασε και τα επίπεδα του 2013

Η διεθνής τιμή του χρυσού, εξαιτίας της αύξησης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, έχει ξεπεράσει ακόμη και τα επίπεδα του 2013. Συγκεκριμένα, οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου πλησίασαν τα 1.588 δολάρια η ουγγιά μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι καταργεί όλα τα όρια στον εμπλουτισμό ουρανίου.

​Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν επίσης και οι τιμές του παλλαδίου που έφτασαν στα επίπεδα – ρεκόρ των 2.030 δολαρίων η ουγγιά.

Το παλλάδιο όπως και ο χρυσός ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία εδώ και δύο εβδομάδες. Οι τιμές του ασημιού φτάνουν τα 18,5 δολάρια η ουγγιά.

Πρέπει να σημειωθεί πως σημαντική στήριξη στη διεθνή αγορά χρυσού παρέχουν και οι Κεντρικές Τράπεζες, οι οποίες έκλεισαν το 2019 δέκα χρόνια διαρκών τοποθετήσεων σε χρυσό – τη μακρότερη χρονική περίοδο μετά την κατάργηση του κανόνα χρυσού.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα συνεχίσουν και το 2020 τις τοποθετήσεις τους σε χρυσό λόγω της υψηλής ρευστότητας που έχουν, της αύξησης των ισολογισμών τους, των υποχρεώσεων και των προσαρμογών που απορρέουν από τους κανόνες της Βασιλείας αλλά και της ευρύτερης τάσης για απο-δολαριοποίηση των τραπεζικών διαθεσίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ενδεικτικό πως η Citi προβλέπει ενίσχυση της αγοράς χρυσού μεσοπρόθεσμα και για τους επόμενους 12 με 18 μήνες θεωρεί ότι η τιμή του μετάλλου θα φθάσει έως τα 1.675 δολάρια η ουγγιά, ακόμα και αν η Fed αναστείλει τις αγορές χρυσού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.