Δυσοίωνα τα μηνύματα ΟΟΣΑ για την Ελλάδα: «Ο τουριστικός τομέας βρίσκεται μέχρι στιγμής σε πτώση 50-70%»

Δυσοίωνα τα μηνύματα ΟΟΣΑ για την Ελλάδα: «Ο τουριστικός τομέας βρίσκεται μέχρι στιγμής σε πτώση 50-70%»

Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας με ειδικότερη μνεία να γίνεται στον τουρισμό ο οποίος «καταποντίζεται».

Κάθε μήνας καραντίνας στις μεγάλες οικονομίες θα μειώνει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι η καραντίνα θα επηρεάσει άμεσα τομείς που αντιστοιχούν έως το ένα τρίτο του ΑΕΠ των μεγάλων οικονομιών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Aνχελ Γκουρία, απευθυνόμενος στους ηγέτες της G20 (των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου). Η συνεδρίαση της G20 έγινε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά η δήλωση του κ. Γκουρία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπολογίζουμε ότι για κάθε μήνα περιορισμού θα υπάρχει μείωση 2 ποσοστιαίων μονάδων της ετήσιας ανάπτυξης. Ειδικά ο τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει παντού μία μείωση της παραγωγής μεταξύ 50% και 70% σε αυτή την περίοδο. Πολλές οικονομίες θα πέσουν σε ύφεση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.