Η ΕΚΤ στην «γραμμή» Βερολίνου: «Όχι στα ευρω-ομόλογα και καμία διαγραφή χρεών» – «Σπρώχνουν» την Ελλάδα σε νέα μνημόνια

Η ΕΚΤ στην «γραμμή» Βερολίνου: «Όχι στα ευρω-ομόλογα και καμία διαγραφή χρεών» – «Σπρώχνουν» την Ελλάδα σε νέα μνημόνια

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παίρνει το μέρος της Γερμανίας και λέει «όχι» στην έκδοση ομολόγων με εγγύηση της ΕΕ.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα κορωνο-ομόλογα. Στην Ευρώπη, τα πράγματα πάντοτε χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι θα θέλαμε, αλλά βρίσκουμε πάντα μια λύση», είπε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien».

Η ίδια πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες μορφές αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτές περιλαμβάνονται δαπάνες από τον κοινό προϋπολογισμό ή ένα ταμείο ανασυγκρότησης».

«Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη. Μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης», τόνισε επίσης σε άρθρο της στην ιταλική εφημερίδα “Il Sole 24 Ore”.

«Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει γενική διαγραφή των χρεών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία. Αργότερα θα εξετάσουμε πώς θα εξοφληθούν τα χρέη και πώς θα διαχειριστούμε τα δημόσια οικονομικά πιο αποτελεσματικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο προκάτοχός της στην ηγεσία της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο τον Μάρτιο για διαγραφή του χρέους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.