Επικοινωνία ηγετών για το πετρέλαιο – Φτάνουν σε συμφωνία ΗΠΑ, Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Επικοινωνία ηγετών για το πετρέλαιο – Φτάνουν σε συμφωνία ΗΠΑ, Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Επικοινωνία, έπειτα και από την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση στην παραγωγή του πετρελαίου, είχαν οι ηγέτες της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ρώσου προέδρου, οι τρεις ηγέτες επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να συντονίσουν τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν, ώστε να σταθεροποιήσουν την πετρελαϊκή αγορά και να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από τις διακυμάνσεις στις τιμές.

«Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Συζητήθηκε η κατάσταση στις πετρελαϊκές αγορές, λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών του ΟΠΕΚ+ και την επερχόμενη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των G20», ανέφερε η ανακοίνωση.

Κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την πανδημία του COVID-19, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αναμένει ανακοίνωση για την συμφωνία «σήμερα ή αύριο».

«Φτάνουν στην επίτευξη συμφωνίας. Αυτό αφορά τον ΟΠΕΚ και διάφορες χώρες εκτός ΟΠΕΚ. Πιθανόν θα ανακοινώσουν κάτι, είτε σήμερα ή αύριο», δήλωσε ο Τραμπ.
Αν και υπάρχουν πληροφορίες πως η συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί, δύο πηγές από αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στις συνομιλίες, ανέφεραν στο πρακτορείο Sputnik πως το Μεξικό αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις του ΟΠΕΚ+ χωρίς να συμφωνήσει στην υπογραφή για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, αλλά οι συνομιλίες συνεχίστηκαν χωρίς τη συμμετοχή της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ωστόσο, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ ελπίζουν πως θα πείσουν τελικά το Μεξικό να συμφωνήσει στη μείωση της παραγωγής την Παρασκευή.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν σημαντική πτώση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού έχει υπάρξει μεγάλη μείωση στις αεροπορικές πτήσεις παγκοσμίως, έχει διακοπεί η παραγωγή σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας, έχει περιοριστεί ο αριθμός ταξιδιών με διάφορα μέσα μεταφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει μειωθεί κατά πολύ η ζήτηση καυσίμων για αεροσκάφη, καθώς και για άλλα οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τιμές σημείωσαν περαιτέρω πτώση, όταν η ομάδα ΟΠΕΚ+ δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία στις 6 Μαρτίου στη Βιέννη, ούτε στην πρόταση της Ρωσίας για παράταση της συμφωνίας ώστε να ληφθούν πιο εξισορροπημένες αποφάσεις, αλλά ούτε και στην πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να μειωθεί και άλλο η παραγωγή πετρελαίου, κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.