Αυτοκτόνησε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ

Αυτοκτόνησε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ, πρόκεται για έναν από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο, καθώς ήταν στη θέση νούμερο 86 στη λίστα Forbes, σε ότι αφορά τους πιο πλούσιους Ρώσους.

Η σορός του του Ρώσου δισεκατομμυριούχου εντοπίσθηκε από συγγενείς του, ενώ δίπλα του υπήρχε ένα πιστόλι και μία επιστολή.

Αυτοκτόνησε ο 52χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ, ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα, ο οποίος ήταν στην 86η θέση των πλουσιότερων Ρώσων επιχειρηματιών και γενικός χορηγός της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκει» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του στο εξοχικό του σπίτι που βρίσκεται στον οικισμό Ούσοβο στα περίχωρα της Μόσχας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ανακριτικής Επιτροπής στην περιφέρεια της Μόσχας Όλγα Βράντι «στις 6 Μαΐου η σορός του εντοπίσθηκε από συγγενείς του στον χώρο του σπιτιού του στον οικισμό Ούσοβο. Δίπλα στην σορό υπήρχε ένα πιστόλι τύπου Glock 19 gen 4».

Κοντά στη σορό βρέθηκε και επιστολή του Μπόσοφ, ωστόσο, το περιεχόμενό της δεν έγινε γνωστό.

Ο Μπόσφο έγινε το 1997 συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε τον όμιλο Alltek.

Ήταν βασικό μέτοχος του ομίλου Sibatratsit, που κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας ανθρακίτη UHG και είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μεταλλουργικού κοκ (Metcoke) στην Ρωσία, όπως επίσης και της Vostokugol, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη γαιανθράκων στην Σιβηρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδιοκτησίας του ήταν επίσης το κέντρο αρχιτεκτονικής και σχεδίου Artplay, ενώ κατείχε την 86η θέση στον κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων επιχειρηματιών της Ρωσίας. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία ανέρχονταν στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.