ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ουρές εκατοντάδων πλοίων έξω από τη διώρυγα του Σουέζ – Νέες απόπειρες «ξεκολλήματος» της παγκόσμιας οικονομίας (βίντεο)

Ουρές εκατοντάδων πλοίων έξω από τη διώρυγα του Σουέζ – Νέες απόπειρες «ξεκολλήματος» της παγκόσμιας οικονομίας (βίντεο)

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ουρές εκατοντάδων πλοίων και στις δύο πλευρές του προσωρινά κλειστού καναλιού του Σουέζ, το οποίο έχει «παγώσει» για μέρες την παγκόσμια οικονομία.

Μάλιστα οι εικόνες είναι από τις 24 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει πως οι ουρές μπορεί να είναι πάνω από χίλια πλοία.

Τα πλοία και οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν ένα σκληρό δίλημμα: αν θα περιμένουν την επιτυχή απελευθέρωση του Ever Given, το τάνκερ που μπλοκάρει την πλωτή οδό, ή να κάνουν παράκαμψη 14 ημερών, κάνοντας τον γύρο ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

Οι αρχές του καναλιού του Σουέζ δεν έχουν κάνει την επιλογή ευκολότερη, παραμένοντας σιωπηλοί για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί πριν το άνοιγμα του καναλιού. Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης του Ever Given, Shoei Kisen, έδωσε μια αισιόδοξη πρόγνωση ότι το πλοίο που δημιουργεί προβλήματα θα απελευθερωθεί σύντομα από την αιχμαλωσία.

Ορισμένες εταιρείες, συγκεκριμένα η Hyundai Merchant Marine, έχουν ήδη αλλάξει το δρομολόγιο των δεξαμενόπλοιων τους για να διαρκέσουν περισσότερο – αλλά πιθανώς ταχύτερα – και άλλες στη Σιγκαπούρη και το Τόκιο εξακολουθούν να εξετάζουν την ευκαιρία. Ωστόσο, αρκετές δεκάδες άλλα πλοία φαίνεται ότι δεν έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα ότι το Ever Given θα απελευθερωθεί γρήγορα από τη σημερινή του κατάσταση στην οποία μπήκε όταν μια αμμοθύελλα το έριξε φυσικά καθώς κατευθυνόταν στο κανάλι.

Νέες απόπειρες σήμερα.

O πρόεδρος της Shoei Kisen, της ιδιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given που έχει μπλοκάρει από την Τρίτη τη Διώρυγα του Σουέζ, δήλωσε πως ευελπιστεί ότι το πλοίο θα αποκολληθεί σήμερα το βράδυ.

«Απομακρύνουμε ίζημα, με επιπλέον εργαλεία βυθοκόρησης», δήλωσε ο Γιουκίτο Χιγκάκι σε συνέντευξη Τύπου χθες, με τα σχόλιά του να δημοσιεύονται σήμερα στον ιαπωνικό Τύπο. Δήλωσε πως ελπίζει σε αποκόλληση του Ever Given «αύριο (σήμερα, Σάββατο) το βράδυ» (ώρα Ιαπωνίας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.