ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φιάσκο με το ταμείο ανάκαμψης: Δεν διαθέτει… ούτε ευρώ

Άνθρακες ο θησαυρός

Φιάσκο με το ταμείο ανάκαμψης: Δεν διαθέτει… ούτε ευρώ

Πριν από λίγους μήνες η ελληνική κυβέρνηση πανηγύριζε για τα λεφτά που θα παίρναμε από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, καθώς -υποτίθεται- πως θα γέμιζαν τα ταμεία με πολλά δισεκατομμύρια, μάλιστα τότε είχε στηθεί και η επιτροπή Πισσαρίδη, ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα.

Παρόλα αυτά μέχρι αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχει έρθει ούτε ευρώ στην ελληνική οικονομία, αλλά το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δεν διαθέτει ούτε σεντ! Αφού για να εξοικονομήσει τα 750 δις, θα έπρεπε να έχει δανειστεί. Για να δανειστεί όμως θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση από τα 27 κοινοβούλια των κρατών μελών.

Ήδη έχουμε την τρικλοποδιά από την Γερμανία, όπου το συνταγματικό δικαστήριο έχει συλλέξει πρόσφυγες τις οποίες και μελετά. Μπορεί να απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα ότι κι αν διαβάζετε. Αντίθετα, η συμπεριφορά του δείχνει ότι οι πρόσφυγες που γίνονται κατά του ταμείου ανάκαμψης έχουν συνταγματική βάση.

Υπάρχουν όμως ακόμα εννιά κράτη – μέλη που δεν έχουν εγκρίνει το σχέδιο. Μπορεί χώρες όπως η Ρουμανία και η Ολλανδία που το καθυστερούν να μην εμπνέουν ανησυχία για τις προθέσεις τους, υπάρχουν όμως χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία οι οποίες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να το εγκρίνουν!

Σε κάθε περίπτωση, τα δισεκατομμύρια δεν ήρθαν το 2020, είναι αμφίβολο εάν θα έρθουν και το 2021. Θα μας μείνουν όμως οι φιέστες με τα σχέδια Πισσαρίδη και τα «Ελλάδα 2.0».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.