ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παρουσίασε αύξηση ο πληθωρισμός των ΗΠΑ τον Μάιο – Εκτινάχθηκε στο 5%

Υποχώρηση εμφάνισαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Παρουσίασε αύξηση ο πληθωρισμός των ΗΠΑ τον Μάιο – Εκτινάχθηκε στο 5%

Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Μάιο, με τις πληθωριστικές πιέσεις να αυξάνονται στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 5% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,7%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 5,3% του Αυγούστου 2008, λίγο πριν η οικονομική κρίση στείλει τις ΗΠΑ στη χειρότερη οικονομική επιβράδυνση μετά τη Μεγάλη Ύφεση.

Ο δομικός πληθωρισμός (δεν περιλαμβάνονται ενέργεια και τρόφιμα) είχε άνοδο 3,8% που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 30 ετών.

Παράλληλα, υποχώρηση για έκτη διαδοχική εβδομάδα εμφάνισαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, που διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή βελτίωση της αγοράς εργασίας και την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για τον πληθωρισμό, η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 1,52%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τον S&P να βρίσκεται πολύ κοντά σε νέο ρεκόρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.