ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αίγυπτος: Για πέντε μήνες επαρκούν τα αποθέματα της χώρας σε σιτηρά

Η χώρα δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της επισιτιστικής κρίσης

Αίγυπτος: Για πέντε μήνες επαρκούν τα αποθέματα της χώρας σε σιτηρά

Περιθώριο μερικών μηνών έχει η διαθεσιμότητα των στρατηγικών αποθεμάτων της Αιγύπτου στα τρόφιμα, με τη χώρα να δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της επισιτιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Προμηθειών της χώρας, Αλί Μοσέλχι, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή πως η Αίγυπτος έχει επάρκεια στα στρατηγικά αποθέματα των σιτηρών για 5,7 μήνες, προσθέτοντας πως η χώρα του έχει εξασφαλίσει σοδιά 3,9 εκατ. τόνων σιτηρών μέχρι σήμερα.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Αίγυπτος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιτηρών παγκοσμίως και οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό για τα προβλήματα στην τροφοδοσία τροφίμων που έχει προκαλέσει η αδυναμία εξαγωγής σιτηρών κυρίως από την Ουκρανία.

Ο Μοσέλχι σημείωσε ακόμα πως η Αίγυπτος έχει επάρκεια 6,2 μηνών στα στρατηγικά αποθέματα λαχανικών και ελαίων κα 3,3 μήνες επάρκειας για το ρύζι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Αίγυπτος σχεδιάζει να μειώσει τις εισαγωγές σιταριού κατά 500.000 τόνους ετησίως, ή περίπου 10%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.