Ανακοινώθηκε η πώληση της Silicon Valley Bank – Την εξαγόρασε η First Citizens BancShares

Φτάνει αυτό για να κλείσει η «μαύρη τρύπα»;

Ανακοινώθηκε η πώληση της Silicon Valley Bank – Την εξαγόρασε η First Citizens BancShares

H First Citizens BancShares εξαγόρασε την Silicon Valley Bank, η οποία μέχρι πρότινος είχε περάσει στον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν το Bloomberg και το Reuters.

Στην εξαγορά περιλαμβάνεται η αγορά όλων των καταθέσεων και των δανείων της Silicon Valley Bank.

Σε σχετική ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, επισημαίνεται ότι τα 17 καταστήματα της πρώην πλέον Silicon Valley Bank θα λειτουργούν ως First–Citizens Bank & Trust Company από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Οι καταθέτες της SVB θα γίνουν αυτόματα πελάτες της First Citizens BancShares.

Βλέπουμε ότι παγκοσμίως ακολουθείται ένα μοντέλο εξαγοράς των προβληματικών τραπεζών από άλλες τράπεζες οι οποίες υποτίθεται πως δεν έχουν… προβλήματα.

Δηλαδή κάποιες τράπεζες αναλαμβάνουν να απορροφήσουν τις «μαύρες τρύπες».

Θα έχει επιτυχία κάτι τέτοιο; Ας μην γελιόμαστε, προς το παρόν αυτό που γίνεται είναι η εκτύπωση άφθονου χρήματος που δεν έχει αντίκρισμα στην πραγματικότητα.

Με τέτοιο ρυθμό παραγωγής εκ του αέρος, χρήματος, σύντομα δεν θα υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στον πλανήτη για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί ο μόνος λόγος για τον οποίο υφίσταται το σύστημα αυτό είναι επειδή όλοι υιοθετούν την παραδοχή ότι είναι «αληθινό» και «υπαρκτό» και ότι τα δολάρια είναι δολάρια και όχι «δολάρια της Λιμνούπολης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.