ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι διάσημοι στο κόσμο

Πλούσιοι αλλά και πασίγνωστοι

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι διάσημοι στο κόσμο

Το Forbes αποκάλυψε ποιοι είναι διάσημοι που κυνηγούν τα δισεκατομμύρια.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους σε αυτούς που κατέκτησαν την πρώτη δεκάδα, με καθαρή αξία που κυμαίνεται από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το therichest.com.

10. Λεμπρόν Τζέιμς: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο μεγάλος μπασκετμπολίστας Λεμπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος του ΝΒΑ το 2022.

Ο «βασιλιάς Τζέιμς», όπως δικαίως είναι γνωστός στο παρκέ, είναι, όπως αναμενόταν, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ΝΒΑ, αφού πρόσφατα υπέγραψε διετές συμβόλαιο 97 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Λέικερς.

Ο Τζέιμς κέρδισε ένα κομμάτι της περιουσίας του – 431 εκατομμύρια δολάρια – ως αρχηγός των Λέικερς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Μαϊάμι Χιτ σε συνολικά τέσσερα πρωταθλήματα στο όνομά του.

Πώς, λοιπόν, ο Τζέιμς έφτασε να έχει άλλο ένα δισ. δολάρια; Η απάντηση είναι με μεγάλες διαφημίσεις και έξυπνες επενδύσεις, ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συνεργασίες του Τζέιμς με brands περιλαμβάνουν τη Nike, την PepsiCo και τη Walmart.

Το Investopedia αναφέρει ότι οι πιο προσοδοφόρες επενδύσεις του Τζέιμς είναι στις Beats By Dre, Blaze Pizza, SpringHill Entertainment και Fenway Sports Group.

9. Τάιγκερ Γουντς: 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες γκόλφερ της γενιάς του, ο Τάιγκερ Γουντς είναι πέντε φορές πρωταθλητής του Masters και έχει κερδίσει τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια από το PGA Tour από τότε που έγινε επαγγελματίας το 1996.

Η 27ετής συνεργασία του Γουντς με τη Nike είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, που ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Παραδόξως, αυτή η συνεργασία έληξε φέτος. Ο Γουντς ανακοίνωσε τη λήξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή, ο Γουντς αποκάλυψε ότι ξεκινάει τη δική του σειρά ρούχων με την ονομασία Sun Day Red.

Συμφωνίες χορηγίας με την GM, την Titleist και την American Express, μεταξύ άλλων, έχουν προσθέσει περίπου 273 εκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του Γουντς.

8. Τάιλερ Πέρι και Ριάνα: Καθαρή αξία 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια έκαστος

Ο Τάιλερ Πέρι έχει χτίσει μια επικερδή καριέρα στην υποκριτική, τη δημιουργία ταινιών και τη συγγραφή θεατρικών έργων.

Ο Πέρι είναι ίσως πιο γνωστός για τις 14 ταινίες του Medea, οι οποίες έχουν αποφέρει περισσότερα από 670 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Ολόκληρος ο κατάλογος των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών του είναι τεράστιος και εκτείνεται από το 2005 έως σήμερα.

Ο Πέρι έχει επίσης σημαντικές συμμετοχές σε ακίνητα, στα στούντιο Tyler Perry, στα κρασιά Tyler Perry Wines και στη σειρά ρούχων Tyler Perry.

Ο Πέρι υπέγραψε μια επικερδή συμφωνία με το Netflix και αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα δράμα 16 επεισοδίων με τίτλο «Beauty In Black».

7. Ριάνα

Αν και είναι ίσως περισσότερο γνωστή για τη μουσική της καριέρα με επιτυχίες όπως το «We Found Love», η Ριάνα έχει κάνει τεράστια επιτυχία με το brand εσωρούχων της, Savage X Fenty, και τη σειρά μακιγιάζ της, Fenty Beauty.

Η Ριάνα είχε επίσης προσοδοφόρες συμφωνίες υποστήριξης με διεθνείς μάρκες μόδας όπως οι Armani, Gucci και Manolo Blahnik.

Το Women’s Wear Daily ανέφερε ότι πρόσφατα κατέθεσε αίτηση για εμπορικό σήμα για το «Fenty Hair», αλλά φαίνεται ότι η Ριάνα μπορεί να έχει και νέα μουσική σύντομα.

Η Ριάνα ξεκίνησε ξανά τις περιοδείες, κερδίζοντας 6,3 εκατ. δολάρια για να εμφανιστεί σε ένα πάρτι αρραβώνων στην Ινδία για τον δισεκατομμυριούχο Ανάντ Αμπάνι και τη μέλλουσα νύφη του, Ραντίκα Μέρτσαντ. Η συναυλία αυτή ήταν η πρώτη της μετά από χρόνια, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία της.

7. Πίτερ Τζάκσον: 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον είναι γνωστός για τις επικές ταινίες του «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η πρωτοποριακή εταιρεία του με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, η WETA Digital, ήταν υπεύθυνη για τα πρωτοφανή οπτικά εφέ των ταινιών που ζωντάνεψαν το Γκόλουμ, τον Φρόντο και τον Γκάνταλφ.

Ο Τζάκσον έγινε επίσημα δισεκατομμυριούχος όταν πούλησε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της Weta Digital, συμπεριλαμβανομένων των «εργαλείων, της τεχνολογίας και του ταλέντου των μηχανικών της», έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Unity Software, η οποία περιγράφεται ως «εταιρεία διαδραστικών 3D».

Ο Τζάκσον παραμένει κύριος ιδιοκτήτης της WetaFX, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «το πρότυπο για τη δημιουργική καινοτομία στα οπτικά εφέ και το animation».

6. Κιμ Καρντάσιαν: 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Κιμ Καρντάσιαν ξεκίνησε από την τηλεοπτική σειρά ριάλιτι Keeping Up With The Kardashians, η οποία προβαλλόταν για 20 σεζόν στο E! Entertainment Network.

Η Κιμ έχει γίνει με την πάροδο των χρόνων επιχειρηματίας, κερδίζοντας δισεκατομμύρια μέσω επικερδών διαφημίσεων και ως ιδιοκτήτρια της καινοτόμου εταιρείας lounge και shapewear, Skims.

Όταν ήταν παντρεμένη με τον Κάνιε Γουέστ, η Κιμ ξεκίνησε την KKW Beauty – την οποία πούλησε στην Coty για 200 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Το 2021 λάνσαρε μια σειρά περιποίησης δέρματος υψηλής ποιότητας με την ονομασία SKKN By Kim.

Υπολογίζεται επίσης πως η Κιμ Καρντάσιαν εισπράττει ένα τεράστιο ποσό που υπολογίζεται σε 2.176.000 δολάρια ανά ανάρτηση στο Instagram.

5. Τζέι-Ζ: 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Γνωστός και ως σύζυγος της σούπερ σταρ Μπιγιόνσε, ο Τζέι-Ζ ξεκίνησε ως ράπερ το 1994 – και με τα χρόνια έγινε ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που πέτυχε δέκα πολυπλατινένια άλμπουμ.

Ο Τζέι-Ζ (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Σον Κόρεϊ Κάρτερ) ισοβαθμεί σήμερα με την Μπιγιόνσε ως οι καλλιτέχνες με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Grammy, έχοντας ο καθένας από 88 υποψηφιότητες.

Το Forbes εκτιμά ότι ο μουσικός κατάλογος του Τζέι-Ζ αξίζει 75 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Investopedia, το 2017 ο Τζέι-Ζ «υπέγραψε δεκαετή συνεργασία για περιοδεία ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Live Nation, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο».

Γνωστός επίσης ως μεγάλος επιχειρηματίας και επενδυτής, ο Τζέι-Ζ κατέχει μερίδια στην Uber και στην premium μάρκα σαμπάνιας Armand de Brignac.

Ο Τζέι-Ζ έχει επίσης τη δική του μάρκα αλκοολούχων ποτών, την εταιρεία ψυχαγωγίας Roc Nation και πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, όπως συλλογές έργων τέχνης και ακίνητα.

4. Όπρα Γουίνφρεϊ: 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγινε δισεκατομμυριούχος, κυρίως χάρη στις 25 σεζόν του «The Oprah Winfrey Show» και σε έξυπνες επενδύσεις σε ακίνητα και άλλες επιχειρήσεις.

Όταν η εκπομπή της Όπρα σταμάτησε το 2011, εκείνη έβγαζε 315 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η Όπρα έχει γράψει περισσότερα από 15 βιβλία και ίδρυσε το περιοδικό «O Magazine» το 2000.

Σύμφωνα με το Women’s Wear Daily, οι καταναλωτές πλήρωσαν 1 δισ. δολάρια για συνδρομές και αντίτυπα στο περίπτερο του περιοδικού της κατά τη διάρκεια των πρώτων 15 ετών κυκλοφορίας του. Το 2015, η Όπρα αγόρασε το 10% των μετοχών του Weight Watchers, το οποίο μετονομάστηκε εκ νέου σε «WW».

Η Όπρα συνεχίζει να είναι μια δυνατή παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, με την ίδρυση του Oprah Winfrey Network (OWN), όπου έχει τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου.

3. Μάικλ Τζόρνταν: 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει λάβει τη διάκριση του πλουσιότερου παίκτη του ΝΒΑ όλων των εποχών. Με την πώληση του πακέτου μετοχών που είχε στην Charlotte Hornets το 2023 ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολαρίων.

Ο Τζόρνταν είναι 14 φορές All-Star και Hall Of Famer του ΝΒΑ, ενώ το SportingNews εκτιμά ότι μόνο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ έβγαλε 94 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εταιρικές χορηγίες του με ονόματα όπως η Hanes και η Gatorade έχουν αποφέρει εκατομμύρια, αλλά η Nike είναι η εταιρεία που εξασφάλισε τον πλούτο του Τζόρνταν και τον έκανε σταρ.

Τα πρώτα αθλητικά παπούτσια Air Jordan κυκλοφόρησαν το 1985 με τιμή λιανικής πώλησης 65 δολάρια και τα Air Jordan του 2024 κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο, με τιμή λιανικής πώλησης 210 δολάρια.

Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η μάρκα Air Jordan απέφερε στη Nike 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και ο Τζόρνταν φέρεται να πήρε το 5% – ή περίπου 256,1 εκατομμύρια δολάρια.

2. Στίβεν Σπίλμπεργκ: 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Μόνο το franchise Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει αποφέρει στον θρυλικό σκηνοθέτη περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Σπίλμπεργκ κέρδισε ακόμα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές συμφωνίες από το 1974.

Ο κατάλογος ταινιών του Σπίλμπεργκ είναι σαν μια λίστα με κλασικές ταινίες όλων των εποχών: «Τα σαγόνια του καρχαρία», το «Στενές συναντήσεις», το «E.T. και οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες του.

Ο Σπίλμπεργκ έχει προταθεί για 22 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του και τελικά κέρδισε τα 2 το 1994 – «Καλύτερης ταινίας» και «Καλύτερης σκηνοθεσίας».

Ο Σπίλμπεργκ κέρδισε επίσης το Όσκαρ «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» το 1999, για τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν». Ο θρυλικός σκηνοθέτης λέει ότι δεν έχει ιδέα τι θα κάνει στη συνέχεια, αλλά ό,τι και να είναι αυτό, «είναι βέβαιο ότι θα είναι blockbuster».

1. Τζορτζ Λούκας: 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τζορτζ Λούκας ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής του, LucasFilms, το 1971.

Πριν από την παραγωγή της πρώτης ταινίας «Star Wars», η καθαρή αξία του Λούκας ήταν περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια από την ταινία «American Graffiti» του 1973.

Τα Star Wars με τον Λουκ Σκάιγουοκερ και την πριγκίπισσα Λέια ήταν ο λόγος που ο Λούκας μπήκε στον δρόμο για τα δισεκατομμύρια. Η ταινία «Star Wars: A New Hope» προβλήθηκε το 1977 και σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Λούκας τελικά πούλησε το Star Wars στη Disney το 2012 έναντι 4 δισ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λούκας έχει αποσυρθεί από την παραγωγή ταινιών και σήμερα επικεντρώνεται σε φιλανθρωπικά έργα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.