B.Gates: Πώς ξοδεύει ο συνιδρυτής της Microsoft τα 128 δισεκατομμύριά του

Πως περνά τον χρόνο του

B.Gates: Πώς ξοδεύει ο συνιδρυτής της Microsoft τα 128 δισεκατομμύριά του

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates. Ο 66χρονος επιχειρηματίας, που με περιουσία 128,5 δισ. δολαρίων είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος της γης, μπορεί να απολαμβάνει ένα lifestyle που ταιριάζει σε δισεκατομμυριούχο, όμως δεν είναι από εκείνους που συνηθίζουν να σκορπάνε ή να επιδεικνύουν το χρήμα.

Μάλιστα, με την πρώην σύζυγό του, Melinda, είχαν πει στο παρελθόν ότι είναι άδικο να είναι τόσο πλούσιοι. Για αυτό και έχουν υποσχεθεί να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους μέσω του Giving Pledge.

Ο Gates είχε πει σε μία παλαιότερη συνέντευξή του πως ακόμα και όταν έγινε δισεκατομμυριούχος, σε ηλικία 31 ετών (τότε ήταν ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία), η αντίδρασή του δεν ήταν να αρχίσει να ξοδεύει χρήματα και να αγοράζει ό,τι βρει μπροστά του.

Η πρώτη του μεγάλη υπερβολή αφότου ίδρυσε τη Microsoft ήταν, κατά τον ίδιο, η αγορά μίας Porsche 911.

Σήμερα, ο Bill Gates έχει μια συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα, μία κατοικία στην Ουάσιγκτον αξίας 125 εκατ. δολαρίων και ένα ιδιωτικό αεροπλάνο.

Το σπίτι του, στην Μεντίνα της Ουάσιγκτον, χτίστηκε πάνω σε ένα οικόπεδο το οποίο είχε αγοράσει το 1988 αντί 2 εκατ. δολαρίων. Το 6.000 τ.μ. σπίτι χρειάστηκε επτά χρόνια και 63 εκατ. δολάρια για να χτιστεί και υπολογίζεται ότι αξίζει 125 εκατ. δολάρια σήμερα, σύμφωνα με το Business Insider.

Bill Gates: Πώς ξοδεύει τα 128 δισεκατομμύριά του-1

Το σπίτι έχει, μεταξύ άλλων, έξι κουζίνες, 24 μπάνια, γκαράζ για 23 αυτοκίνητα, αίθουσα τραμπολίνου, αίθουσα προβολών 20 θέσεων και πισίνα. Ο Gates -γνωστός «βιβλιοφάγος»- περνά χρόνο στην 200 τ.μ. βιβλιοθήκη, όπου φυλά το χειρόγραφο του Leonardo da Vinci το οποίο είχε αγοράσει σε δημοπρασία αντί 30 εκατ. δολαρίων το 1994.

Λέγεται ότι ο Gates φέρνει άμμο από την Αγία Λουκία της Καραϊβικής για να στρώνει τις ακτές γύρω από το σπίτι του.

Εκτός από την κατοικία της Ουάσιγκτον, ο Gates έχει επίσης ένα εξοχικό ράντσο στο Ουέλινγκτον της Φλόριντα, με μια έπαυλη 1.200 τ.μ. Το ακίνητο, για το οποίο λέγεται ότι πλήρωσε 27 εκατ. δολάρια, βρίσκεται σε μία δημοφιλή περιοχή στους κύκλους των εύπορων ιππέων της Αμερικής. Η κόρη του, Jennifer, ασχολείται με τα άλογα και εκείνος αγόρασε το ράντσο για να στηρίξει αυτό το πάθος της.

Είναι γνωστό ότι ο Gates έχει επενδύσει σημαντικά στη γη και τα ακίνητα, καθώς θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, έχει ένα ράντσο στην Καλιφόρνια με άλογα και καλλιέργειες, το οποίο αγόρασε αντί 18 εκατ. δολαρίων αλλά και ένα παραθαλάσσιο σπίτι αξίας 43 εκατ. δολαρίων με έξι υπνοδωμάτια και πισίνα, στο Ντελ Μαρ της Καλιφόρνια.

Ο Gates μετακινείται με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο Bombardier BD-700 Global Express το οποίο κοστίζει 40 εκατ. δολάρια και μπορεί να μεταφέρει έως 19 άτομα.

Όπως έχει πει, του αρέσει να παίζει τένις και να κάνει σκι, ενώ παίζει και μπριτζ. Και βέβαια, διαβάζει πολύ.

Έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει να πηγαίνει για ψώνια και δεν ξοδεύει υπερβολικά για ρούχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και σύμφωνα με τα όσα έχει πει στο Reddit, συνηθίζει να πλένει τα πιάτα κάθε βράδυ, ακόμα και όταν άλλοι προσφέρονται να το κάνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.