ΕΕ: Παρατείνει για έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ

ΕΕ: Παρατείνει για έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Η ΕΕ ανανεώνει τις οικονομικές κυρώσεις για την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία για άλλους έξι μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσίας.

«Αυτές οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας που αποσταθεροποιούσαν την κατάσταση στην Ουκρανία, επεκτάθηκαν σημαντικά το Φεβρουάριο του 2022, υπό το φως της απρόκλητης και αδικαιολόγητης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί του παρόντος οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας αποτελούνται από ένα ευρύ φάσμα τομεακών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στα οικονομικά, την ενέργεια, την τεχνολογία και τα αγαθά διπλής χρήσης, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα είδη πολυτελείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.