ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στο Τελ Αβίβ ο Έλον Μασκ – Συμφώνησε να μην ενεργοποιήσει το Starlink στη Γάζα χωρίς την έγκριση του Ισραήλ (upd)

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προσγειώθηκε το πρωί στο Τελ Αβίβ και θα έχει σειρά συναντήσεων, ανάμεσά τους και με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στο Τελ Αβίβ ο Έλον Μασκ – Συμφώνησε να μην ενεργοποιήσει το Starlink στη Γάζα χωρίς την έγκριση του Ισραήλ (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου) Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ προσγειώθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ αρχίζοντας μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας ισραηλινοί ηγέτες θέλουν να του εφιστήσουν την προσοχή στη μοίρα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και να συζητήσουν μαζί του για την αύξηση του αντισημιτισμού στο Ίντερνετ.

Από το γραφείο του ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, ότι ο Μασκ θα μεταβεί στο Ισραήλ για να συναντηθεί με τον αρχηγό του κράτους. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Από το γραφείο του Μασκ δεν έγινε κανένα σχόλιο.

Πλέον, όπως μεταδίδει το Sky News, το Ισραήλ συμφώνησε κατ’ αρχήν με τον Έλον Μασκ ότι το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της εταιρείας του SpaceX μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γάζα, με την επιφύλαξη της ισραηλινής έγκρισης.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ πρότεινε να παράσχει υποστήριξη με το Starlink σε «διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας» στην περιοχή. Η διακοπή ρεύματος στη Γάζα έκανε ορισμένους χρήστες να γράψουν στο Twitter το hashtag “#starlinkforgaza”, ζητώντας από τη SpaceX να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου της εταιρείας στην περιοχή. ΟΜασκ έγραψε στο Twitter: “Το Starlink θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα σε διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας στη Γάζα”.

Ωστόσο, το tweet του αντιμετώπισε σφοδρή αντίδραση από τον υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Shlomo Karhi, ο οποίος απείλησε να διακόψει τους δεσμούς με τη SpaceX για το θέμα. “Το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να το καταπολεμήσει”, έγραψε. “Η HAMAS θα το χρησιμοποιήσει [το Starlink] για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, το ξέρουμε και ο musk το ξέρει. Η HAMAS είναι το ISIS”.

Σε απάντηση, ο Musk δήλωσε ότι η SpaceX δεν είναι “αφελής” σχετικά με την ακανθώδη κατάσταση στη Γάζα, όπου εδρεύει η Χαμάς. Προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει την ισραηλινή κυβέρνηση ότι η πρόσβαση στο Starlink θα δοθεί μόνο σε επίσημες ανθρωπιστικές ομάδες.

Η σημερινή ανακοίνωση φαίνεται να σηματοδοτεί μια μεταστροφή της θέσης του υπουργού επικοινωνιών Shlomo Karhi, ο οποίος αρχικά αντιτάχθηκε στην ιδέα.

Η Starlink, υπενθυμίζεται πως παρείχε πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επέμβασης της Ρωσίας. Τον Σεπτέμβριο, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι απέρριψε ουκρανικό αίτημα να ενεργοποιήσει το δίκτυο στην πόλη-λιμάνι της Κριμαίας, τη Σεβαστούπολη, για να βοηθήσει μια επίθεση κατά του ρωσικού στόλου εκεί πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η SpaceX έλαβε επίσης μέτρα για να εμποδίσει τον στρατό της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία της εταιρείας για τον έλεγχο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της τον Φεβρουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.