ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΕΚΤ – Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν θα επιτρέψουμε ο πληθωρισμός να δημιουργήσει μακροχρόνιο πρόβλημα

Τον Σεπτέμβριο, η ΕΚΤ έκανε ένα ιστορικό βήμα, αυξάνοντας τα βασικά επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης

ΕΚΤ – Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν θα επιτρέψουμε ο πληθωρισμός να δημιουργήσει μακροχρόνιο πρόβλημα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την εδραίωση των αυξήσεων στις τιμές, τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Σε ένα οικονομικό περιβάλλον βαθιά διαταραγμένο από τις επιπτώσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, «η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να αποτρέψει τις πρώτες επιπτώσεις πολλών τέτοιων σοκ. Μπορεί όμως να διασφαλίσει ότι δεν θα εδραιωθούν. Αυτό ακριβώς κάνει η ΕΚΤ», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η περίοδος υψηλού πληθωρισμού να επηρεάσει την οικονομική συμπεριφορά και να δημιουργήσει ένα χρόνιο πρόβλημα», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ, αναγνωρίζοντας ότι η άνοδος των τιμών στην ευρωζώνη «αποδείχθηκε πολύ υψηλότερη και πιο επίμονη από ό,τι αρχικά αναμενόταν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε ένα ιστορικό βήμα, αυξάνοντας τα βασικά επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει από την εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.