Στις υποκλοπές έρχεται το μεγάλο «μπαμ»...

Σε λίγες ώρες η FED ρίχνει «σωσίβιο» 7,585 δισ. δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ για να αποφύγει παγκόσμια ύφεση

Τα τυπογραφεία της FED αρχίζουν να κόβουν χρήμα

Σε λίγες ώρες η FED ρίχνει «σωσίβιο» 7,585 δισ. δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ για να αποφύγει παγκόσμια ύφεση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σήμερα μια τεράστια ένεση ρευστότητας ύψους 7,585 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική αγορά.

Η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:00 π.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής λίγο πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια της Wall Street.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η FED (η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) σταματάει την πολιτική που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια (που ήταν να μαζεύει χρήμα από την αγορά) και επιστρέφει στην πολιτική τυπώματος χρήματος σε μεγάλες ποσότητες.

Ουσιαστικά το τυπογραφείο της FED θα αρχίσει ξανά να δουλεύει υπερωρίες για νέα δολάρια τα οποία θα ρίξουν στην αγορά για να μην καταρρεύσει η οικονομία.

Πρόκειται για αγορά έντοκα γραμμάτια δημοσίου μέσω του New York Fed, στο πλαίσιο διαχείρισης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η κίνηση;Η FED προσπαθεί να διατηρήσει «άφθονη ρευστότητα» στο τραπεζικό σύστημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν πιέσεις από την αγορά πετρελαίου, πληθωριστικές τάσεις και γεωπολιτικές εντάσεις.

Παρόμοιες ενέσεις ρευστότητας γίνονται σχεδόν καθημερινά ή εβδομαδιαία, αλλά όταν φτάνουν σε αυτό το ύψος αποκτούν άλλη βαρύτητα.

Πολλοί αναλυτές βλέπουν αυτή την κίνηση ως προληπτικό μέτρο για να μην επιδεινωθούν οι συνθήκες στις αγορές και να αποφευχθεί μια πιθανή κρίση ρευστότητας που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ευρύτερη οικονομική πίεση.

Μετά το τέλος της Ποσοτικής Σύσφιξης και εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, η FED φαίνεται να επιστρέφει σε πολιτική παροχής ρευστότητας.

Κάποιοι το ερμηνεύουν ως ένδειξη ότι το τραπεζικό σύστημα χρειάζεται στήριξη, ενώ άλλοι το χαρακτηρίζουν ως ρουτίνα διαχείρισης.Το ερώτημα που πλανάται είναι: Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση πίσω από τις κλειστές πόρτες, ώστε η FED να προχωρά σε τόσο μεγάλη ένεση ρευστότητας αυτή την περίοδο;

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.