ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Σε ύφεση το α’ τρίμηνο του 2023 η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρά τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ

«Βαρίδι» ο πληθωρισμός

Γερμανία: Σε ύφεση το α’ τρίμηνο του 2023 η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρά τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ

Σε τεχνική ύφεση – την πρώτη από την έναρξη της πανδημίας- μπήκε η οικονομία της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Παρά τις προβλέψεις στα μέσα του περασμένου μήνα του υπουργείου Οικονομικών ότι η Γερμανία θα απέφευγε οριακά την ύφεση, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας καταγράφουν ελαφρά συρρίκνωση της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες με το ΑΕΠ να σημειώνει πτώση κατά 0,3% μετά από μια πτώση του κατά 0,5%, που είχε καταγραφεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η ύφεση ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.

«Βαρίδι» ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία στην αρχή του έτους, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Αυτό αποτυπώθηκε στην κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία μειώθηκε κατά 1,2% από το ένα τρίμηνο στο άλλο.

Αντίθετα οι επενδύσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους, έπειτα από ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Υπήρξε επίσης θετική συμβολή από το εμπόριο.

Για τους οικονομολόγους της Commerzbank, μια ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο φαίνεται τώρα πιο πιθανή από την ανάκαμψη που συνεχίζουν να προβλέπουν οι περισσότεροι συνάδελφοί τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.