Γκρεγκ Μπέκερ: Ο CEO της SVB πούλησε μετοχές ύψους 3,5 εκατ. $ λίγες εβδομάδες πριν την κατάρρευση της τράπεζας

Στο επίκεντρο των ερευνών οι κινήσεις του

Γκρεγκ Μπέκερ: Ο CEO της SVB πούλησε μετοχές ύψους 3,5 εκατ. $ λίγες εβδομάδες πριν την κατάρρευση της τράπεζας

Η παγκόσμια αγορά είναι κλονισμένη από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο CEO Γκρεγκ Μπέκερ, καθώς έγινε γνωστό πως πούλησε μετοχές λίγο καιρό πριν το «κανόνι».

Όπως αναφέρει το barrons.com, στις 27 Φεβρουαρίου δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες πριν η μετοχή της SVB Financial Group καταρρεύσει, εκείνος πούλησε 12.451 μετοχές 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, με μέση τιμή 287,42 δολάρια η κάθε μία. Παράλληλα, απέκτησε ακριβώς τον ίδιο αριθμό μετοχών χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με τιμή 105,18 δολάρια η καθεμία.

Οι δύο συναλλαγές έγιναν μέσω καταπιστεύματος που ελέγχει, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο συναλλαγών που είχε δημιουργήσει στις 26 Ιανουαρίου, ενώ οι επιλογές είχαν οριστεί να λήξουν στις 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ιστότοπος της Silicon Valley Bank αποκαλεί τον 54χρονο Μπέκερ «πρωταθλητή της οικονομίας της καινοτομίας».

Σε ένα βίντεο για το BBC τον Δεκέμβριο, ο Becker είπε ότι η καλύτερη συμβουλή σταδιοδρομίας του ήταν για όσους αναζητούν εργασία να δημιουργήσουν ένα σύνολο δεξιοτήτων γύρω από την οικονομία της καινοτομίας σε τομείς όπως ο προγραμματισμός υπολογιστών και η διαχείριση έργων.

Πιο αναλυτικά, ο Μπέκερ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα με πτυχίο στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Silicon Valley Bank.

Πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group, ο Μπέκερ συνίδρυσε την SVB Capital, τον επενδυτικό βραχίονα της εταιρείας. Υπηρέτησε επίσης ως πρόεδρος της Silicon Valley Leadership Group από το 2014 έως το 2017 και ήταν μέλος του Συμβουλίου Ψηφιακής Οικονομίας του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ από το 2016 έως το 2017.

Το κορυφαίο στέλεχος «κάηκε» κατά τη διάρκεια της φούσκας dot-com, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και αρχές του 2000, ωστόσο «επέζησε» και έφτασε στη θέση να καθοδηγεί την τράπεζα που έκανε focus στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008. Ο ίδιος έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιανουάριο, ο Μπέκερ είχε πει ότι οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται μετά το δύσκολο 2022. «Είμαστε αισιόδοξοι επειδή η κρυστάλλινη μπάλα μας είναι λίγο πιο καθαρή», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC. Αν και περίμενε ότι οι δημόσιες αγορές θα σταθεροποιηθούν, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.