Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Η Πολωνία αυξάνει τα αποθέματά της σε χρυσό: Θα ξεπεράσει ακόμα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Η αύξηση των αποθεμάτων του χρυσού θα καθιστούσε την χώρα στην 10η θέση παγκοσμίως

Η Πολωνία αυξάνει τα αποθέματά της σε χρυσό: Θα ξεπεράσει ακόμα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Η πολωνική Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού της σε 700 τόνους, γεγονός που θα καθιστούσε την χώρα στην 10η θέση παγκοσμίως με το μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας σχεδιάζει να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού της, ξεπερνώντας τους 506,5 τόνους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κατατάσσοντας την Πολωνία στην 10η θέση παγκοσμίως σε αποθέματα.

Αυτή η απόφαση, που ανακοινώθηκε στις 20 Ιανουαρίου, βασίζεται στη στρατηγική του Διοικητή Adam Glapiński να αγοράζει χρυσό στα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά από το 2019, η οποία τώρα αποτιμάται πάνω από 5.500 δολάρια ανά ουγγιά εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την προσπάθεια της Πολωνίας για οικονομική κυριαρχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.