ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ρωσία κατάσχεσε 500 αεροσκάφη ξένων αερογραμμών ως αντίποινα στις κατασχέσεις ρωσικών περιουσιών σε ΕΕ-ΗΠΑ

Τα μεταβιβάζει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Η Ρωσία κατάσχεσε 500 αεροσκάφη ξένων αερογραμμών ως αντίποινα στις κατασχέσεις ρωσικών περιουσιών σε ΕΕ-ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να διατηρούν ξένα αεροσκάφη που βρίσκονται στην Ρωσία υπό το καθεστώς μίσθωσης για χρήση σε πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να λάβει τέτοια μέτρα ως απάντηση στην κατάσχεση των περιουσιών Ρώσων πολιτών στο εξωτερικό.

Η αξία των 500 μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών υπολογίζεται σε άνω των 50 δισ. ευρώ!

Ο νέος νόμος, ανέφερε το TASS, θα επιτρέψει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να διατηρούν πλέον ως ιδιόκτητα και να εκμεταλλεύονται αεροπλάνα που ενοικιάζονταν μέχρι και πρότινος  από ξένους εκμισθωτές αεροσκαφών οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την αγορά και έχουν ακυρώσει συμβόλαια λόγω των κυρώσεων, αλλά τα αεροσκάφη εξακολουθούν και βρίσκονται στην Ρωσία.

Εκτιμάται ότι περίπου 500 αεροσκάφη αερογραμμών βρίσκονταν στην Ρωσία, υπό καθεστώς μίσθωσης έως και τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν στοχεύσει μια σειρά βιομηχανιών και ειδικότερα την αεροπορική βιομηχανία, με ορισμένες χώρες να κλείνουν τους ουρανούς τους στους ρωσικούς αερομεταφορείς, απαιτώντας από τους ασφαλιστές να ακυρώσουν την κάλυψη, μεταξύ άλλων μέτρων.

Οι κινήσεις έχουν ουσιαστικά αποκόψει τη Ρωσία από το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού αεροπορικού δικτύου, αλλά και το δίκτυο αυτό από την Ρωσία που ελέγχει το 15% του χερσαίου εδάφους του πλανήτη.

Ωστόσο, η ανάληψη ιδιοκτησίας ξένων αεροσκαφών θα έχει περιορισμένο μόνο αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης υποστήριξης, εκτιμούν αναλυτές.

Ο λόγος είναι ότι οι  κυρώσεις απαγορεύουν τη συντήρηση, τις ενημερώσεις, την υποστήριξη ή την προμήθεια ανταλλακτικών για αεροπλάνα. Τα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη απαιτούν υψηλά επίπεδα συντήρησης και η πτήση τους μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.