ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ινδία: Ξεκινάει περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης

Κατέχει την μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως

Ινδία: Ξεκινάει περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης

Η ινδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές την Τετάρτη (25/5), όπως ενημερώνει το CNN, ότι περιορίζει τις εξαγωγές ζάχαρης στους 10εκ. τόνους για την περίοδο που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό γίνεται, όπως τονίζεται αρμοδίως, για να διατηρηθούν οι τιμές υπό έλεγχο, την ώρα που στη χώρα ο πληθωρισμός τρέχει με 7,8%, στο μεγαλύτερο επίπεδο δηλαδή εδώ και οκτώ χρόνια.

Το μέτρο έχει επίσης ως στόχο την διατήρηση των αποθεμάτων ζάχαρης για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας μετά από μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση εκτοξεύτηκε, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η κίνηση αυτή της Ινδίας έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την απόφαση να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιταριού, και πάλι για να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα για το εσωτερικό είναι επαρκή.

Η τιμή της ζάχαρης πάντως, ως προς την εξαγωγή της, βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα η διαπραγμάτευση για μελλοντικά συμβόλαια αυτήν την περίοδο γίνεται στα 556,50 δολάρια ανά μετρικό τόνο, τιμή που είναι 13% υψηλότερη σε σχέση με αυτές του Ιανουαρίου και 26% σε σχέση με αυτές που ίσχυαν ένα χρόνο πριν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο περιορισμός των εξαγωγών από την Ινδία βέβαια, σ’ ένα τόσο βασικό είδος διατροφής, αναμένεται να προκάλεσει νέες δυλειτουργίες στην παγκόσμια αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.