ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι περιοχές που οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες

Ο μέσος μισθός των γυναικών έως 30 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι 14% υψηλότερος

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι περιοχές που οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες

Όλοι γνωρίζουν ότι το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τις αμοιβές των ανδρών με τις γυναίκες είναι μεγάλο και υπάρχει σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Και όμως υπάρχει μια περιοχή στις ΗΠΑ όπου ο μισθός των γυναικών είναι στο 120% του μισθού που λαμβάνουν οι άνδρες.

Αυτό ισχύει στην Μόργκαντάουν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Εκεί οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες.

Στη συγκεκριμένη πόλη ο μέσος μισθός των γυναικών έως 30 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι 14% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα των ανδρών.

Και δεν είναι μόνο αυτή η πόλη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε 20 από τις 250 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Pew Research Center.

Σε μειονεκτική θέση οι γυναίκες

Πάντως αυτά που ισχύουν στις συγκεκριμένες περιοχές είναι η εξαίρεση του κανόνα. Σε εθνικό επίπεδο οι γυναίκες παραμένουν σε μειονεκτική θέση. Για παράδειγμα οι Αμερικανίδες κερδίζουν 82 σεντ για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας Αμερικανός σε αντίστοιχη θέση και ηλικία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκπαίδευση αποτελεί έναν ακόμη σοβαρό παράγοντα εάν μια γυναίκα θέλει να πετύχει ίδιο μισθό με κάποιον άνδρα ή ακόμη μεγαλύτερο. Η Μόργκανταουν είναι μία πανεπιστημιούπολη και οι γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου εκεί, είναι αριθμητικά περισσότερες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.